Chocolademousse met Barbãr
Chocolademousse met Barbãr

Chocolademousse met Barbãr

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 17.2 g
Eiwit 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien: 15 min. + 12 u. in de koelkast
  3. Doe de chocoladecallets en 1/2 dl bier in een kookpot en laat op een zacht vuurtje langzaam smelten. Doe dit eventueel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Klop intussen de room op.

  5. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er voorzichtig de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak eventueel nog wat bier toe. Verdeel de chocolademousse over 8 glaasjes of kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Op het moment zelf: 10 min.
  8. Snij de schil van de sinaasappel (niet het witte gedeelte) en snij in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met 1/2 dl Barbãr in een steelpannetje en laat het bier volledig inkoken. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren.

  9. Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Meng de partjes onder de gekaramelliseerde zeste.

  10. Afwerking:
  11. Werk elk glaasje chocolademousse af met een sinaasappelpartje en wat gekaramelliseerde zeste.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien: 15 min. + 12 u. in de koelkast
  3. Doe de chocoladecallets en 1/2 dl bier in een kookpot en laat op een zacht vuurtje langzaam smelten. Doe dit eventueel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Klop intussen de room op.

  5. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er voorzichtig de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak eventueel nog wat bier toe. Verdeel de chocolademousse over 8 glaasjes of kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Op het moment zelf: 10 min.
  8. Snij de schil van de sinaasappel (niet het witte gedeelte) en snij in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met 1/2 dl Barbãr in een steelpannetje en laat het bier volledig inkoken. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren.

  9. Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Meng de partjes onder de gekaramelliseerde zeste.

  10. Afwerking:
  11. Werk elk glaasje chocolademousse af met een sinaasappelpartje en wat gekaramelliseerde zeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 12.5 g
Koolhydraat 17.2 g
Eiwit 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal