- Bewaar

- Bewaar
Chocolademousse met Barbãr
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien: 15 min. + 12 u. in de koelkast
-
Doe de chocoladecallets en 1/2 dl bier in een kookpot en laat op een zacht vuurtje langzaam smelten. Doe dit eventueel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop intussen de room op.
-
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er voorzichtig de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak eventueel nog wat bier toe. Verdeel de chocolademousse over 8 glaasjes of kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf: 10 min.
-
Snij de schil van de sinaasappel (niet het witte gedeelte) en snij in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met 1/2 dl Barbãr in een steelpannetje en laat het bier volledig inkoken. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren.
-
Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Meng de partjes onder de gekaramelliseerde zeste.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje chocolademousse af met een sinaasappelpartje en wat gekaramelliseerde zeste.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien: 15 min. + 12 u. in de koelkast
-
Doe de chocoladecallets en 1/2 dl bier in een kookpot en laat op een zacht vuurtje langzaam smelten. Doe dit eventueel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop intussen de room op.
-
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer er voorzichtig de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak eventueel nog wat bier toe. Verdeel de chocolademousse over 8 glaasjes of kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf: 10 min.
-
Snij de schil van de sinaasappel (niet het witte gedeelte) en snij in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met 1/2 dl Barbãr in een steelpannetje en laat het bier volledig inkoken. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren.
-
Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Meng de partjes onder de gekaramelliseerde zeste.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje chocolademousse af met een sinaasappelpartje en wat gekaramelliseerde zeste.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier