Chocolademousse met Ename Tripel
Chocolademousse met Ename Tripel

Chocolademousse met Ename Tripel

20 min.
Dessert
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eigeel van het eiwit.

  3. Breek de chocolade in stukken.

  4. Klop de room half op en zet in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken). Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.

  7. Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.

  8. Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.

  9. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.

  10. Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.

  11. Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de glaasjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eigeel van het eiwit.

  3. Breek de chocolade in stukken.

  4. Klop de room half op en zet in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken). Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.

  7. Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.

  8. Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.

  9. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.

  10. Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.

  11. Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de glaasjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal