- Bewaar

- Bewaar
Chocolademousse met Ename Tripel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid het eigeel van het eiwit.
-
Breek de chocolade in stukken.
-
Klop de room half op en zet in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken). Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.
-
Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.
-
Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.
-
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.
-
Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.
-
Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Serveer de glaasjes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid het eigeel van het eiwit.
-
Breek de chocolade in stukken.
-
Klop de room half op en zet in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm het bier in een kookpot (laat het niet koken). Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig gesmolten is.
-
Klop de eiwitten stijf, samen met de helft van de suiker.
-
Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker in een kom tot het mengsel wit kleurt.
-
Voeg de gesmolten chocolade toe aan de eidooiers en roer goed onder.
-
Roer er de half opgeklopte room onder en daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit.
-
Schep in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Serveer de glaasjes