Chocolademuffins met mokkacrème
Chocolademuffins met mokkacrème

Chocolademuffins met mokkacrème

45 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Smelt 60 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat licht afkoelen. - Klop de eieren los en roer er de melk onder. - Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het cacao poeder en de druppels vanillearoma.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Doe de eiermengeling samen met de gesmolten boter bij de bloemmengeling. Meng goed tot een luchtig deeg.

  6. Schik papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Vul de vormpjes voor de helft met het deeg.

  7. Zet de muffins ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Meng ondertussen 100 g zachte boter met de bloemsuiker en de koffie. Doe de mokkacrème in een spuitzak en maak mooie cirkels op de bovenkant van de muffins.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Smelt 60 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat licht afkoelen. - Klop de eieren los en roer er de melk onder. - Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het cacao poeder en de druppels vanillearoma.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Doe de eiermengeling samen met de gesmolten boter bij de bloemmengeling. Meng goed tot een luchtig deeg.

  6. Schik papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Vul de vormpjes voor de helft met het deeg.

  7. Zet de muffins ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Meng ondertussen 100 g zachte boter met de bloemsuiker en de koffie. Doe de mokkacrème in een spuitzak en maak mooie cirkels op de bovenkant van de muffins.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal