- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek met een ander vel bakpapier. Bedek volledig met bakparels (of droge bonen) en bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat nog 5 min. bakken tot het deeg mooi goudbruin kleurt.
-
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat licht afkoelen.
-
Roer de suiker en de bloem onder de gesmolten chocolade en meng er de eieren een voor een onder.
-
Giet het chocolademengsel in de taartvorm en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de saus: smelt de witte chocolade met de lichte room op een heel zacht vuur in een steelpan tot u een gladde saus hebt. Laat licht afkoelen.
-
Afwerking:
-
Teken hartjes of sterren met de wittechocoladesaus op de afgekoelde taart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek met een ander vel bakpapier. Bedek volledig met bakparels (of droge bonen) en bak 12 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).
-
Verwijder de bakparels en het bakpapier. Laat nog 5 min. bakken tot het deeg mooi goudbruin kleurt.
-
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat licht afkoelen.
-
Roer de suiker en de bloem onder de gesmolten chocolade en meng er de eieren een voor een onder.
-
Giet het chocolademengsel in de taartvorm en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de saus: smelt de witte chocolade met de lichte room op een heel zacht vuur in een steelpan tot u een gladde saus hebt. Laat licht afkoelen.
-
Afwerking:
-
Teken hartjes of sterren met de wittechocoladesaus op de afgekoelde taart.