- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart met gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. - Rasp de gember fijn. - Scheid de eidooiers van de eiwitten. - Smelt de boter samen met de suiker in een pannetje
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Giet de warme gesmolten boter over de stukjes chocolade en meng tot een gladde chocoladesaus.
-
Voeg de eidooiers, het snuifje zout en de geraspte gember toe.
-
Klop de eiwitten goed stijf op. Schep ze voorzichtig met een spatel onder het chocolademengsel.
-
Bekleed een springvorm met bakpapier en giet er het chocolademengsel in. Zet 1 u. à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. - Rasp de gember fijn. - Scheid de eidooiers van de eiwitten. - Smelt de boter samen met de suiker in een pannetje
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Giet de warme gesmolten boter over de stukjes chocolade en meng tot een gladde chocoladesaus.
-
Voeg de eidooiers, het snuifje zout en de geraspte gember toe.
-
Klop de eiwitten goed stijf op. Schep ze voorzichtig met een spatel onder het chocolademengsel.
-
Bekleed een springvorm met bakpapier en giet er het chocolademengsel in. Zet 1 u. à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.