Chocoladetaart met gember
Chocoladetaart met gember

Chocoladetaart met gember

1 u. 40 min.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. - Rasp de gember fijn. - Scheid de eidooiers van de eiwitten. - Smelt de boter samen met de suiker in een pannetje

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  5. Giet de warme gesmolten boter over de stukjes chocolade en meng tot een gladde chocoladesaus.

  6. Voeg de eidooiers, het snuifje zout en de geraspte gember toe.

  7. Klop de eiwitten goed stijf op. Schep ze voorzichtig met een spatel onder het chocolademengsel.

  8. Bekleed een springvorm met bakpapier en giet er het chocolademengsel in. Zet 1 u. à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. - Rasp de gember fijn. - Scheid de eidooiers van de eiwitten. - Smelt de boter samen met de suiker in een pannetje

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  5. Giet de warme gesmolten boter over de stukjes chocolade en meng tot een gladde chocoladesaus.

  6. Voeg de eidooiers, het snuifje zout en de geraspte gember toe.

  7. Klop de eiwitten goed stijf op. Schep ze voorzichtig met een spatel onder het chocolademengsel.

  8. Bekleed een springvorm met bakpapier en giet er het chocolademengsel in. Zet 1 u. à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal