- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart met in wijn gemarineerde peren
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren en snij in de lengte in 4.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Doe de wijn in een steelpannetje, samen met de vanillezaadjes, het opengesneden vanillestokje, de vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook. Leg er de stukken peer in en laat 5 min koken. Neem van het vuur en laat de stukken peer in het vocht afkoelen.
-
Klop intussen de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot op een zacht vuur en laat er de chocoladecallets in smelten. Neem van het vuur en mix er de suiker en de losgeklopte eieren onder tot het beslag luchtig wordt.
-
Meng de bloem met een houten lepel onder het beslag.
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Haal de stukken peer uit de witte wijn en dep droog. Schik op het kruimeldeeg en verdeel er het beslag over. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen in de taartvorm.
-
Afwerking:
-
Haal de afgekoelde taart uit de vorm en zet op een taartrooster of een groot bord. Zeef er de bloemsuiker over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de peren en snij in de lengte in 4.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Doe de wijn in een steelpannetje, samen met de vanillezaadjes, het opengesneden vanillestokje, de vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook. Leg er de stukken peer in en laat 5 min koken. Neem van het vuur en laat de stukken peer in het vocht afkoelen.
-
Klop intussen de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot op een zacht vuur en laat er de chocoladecallets in smelten. Neem van het vuur en mix er de suiker en de losgeklopte eieren onder tot het beslag luchtig wordt.
-
Meng de bloem met een houten lepel onder het beslag.
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Haal de stukken peer uit de witte wijn en dep droog. Schik op het kruimeldeeg en verdeel er het beslag over. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen in de taartvorm.
-
Afwerking:
-
Haal de afgekoelde taart uit de vorm en zet op een taartrooster of een groot bord. Zeef er de bloemsuiker over.