Chorizo met appeltjes
Chorizo met appeltjes

Chorizo met appeltjes

15 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 14.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  3. Snij de chorizo in plakjes van 1/2 cm.

  4. Snij de ui in maantjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui glazig.

  8. Voeg de plakjes chorizo, de appelblokjes, de tijm en de cider toe. Dek af en laat 4 min. stoven.

  9. Haal het deksel van de pan en laat het vocht op een hoog vuur gedurende 1 min. indikken. Werk af met peper, zout en de fijngesnipperde peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  3. Snij de chorizo in plakjes van 1/2 cm.

  4. Snij de ui in maantjes.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de ui glazig.

  8. Voeg de plakjes chorizo, de appelblokjes, de tijm en de cider toe. Dek af en laat 4 min. stoven.

  9. Haal het deksel van de pan en laat het vocht op een hoog vuur gedurende 1 min. indikken. Werk af met peper, zout en de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 246 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 14.7 g

Bekijk het recept digitaal