- Bewaar

- Bewaar
Citroencake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze. Hou 1 eetl. sap opzij voor het glazuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Mix 200 g zachte boter met de suiker tot een gladde massa.
-
Voeg al roerend een voor een de eieren toe.
-
Meng er de citroenzeste en het sap onder.
-
Zeef 200 g bloem en het bakpoeder over de bereiding en meng goed onder elkaar. Voeg het zout toe.
-
Vet een cakevorm in met 1 koffi el. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Giet het deeg in de vorm en bak 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen.
-
Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met 1 eetl. citroensap.
-
Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en strooi er de amandelschilfers over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze. Hou 1 eetl. sap opzij voor het glazuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Mix 200 g zachte boter met de suiker tot een gladde massa.
-
Voeg al roerend een voor een de eieren toe.
-
Meng er de citroenzeste en het sap onder.
-
Zeef 200 g bloem en het bakpoeder over de bereiding en meng goed onder elkaar. Voeg het zout toe.
-
Vet een cakevorm in met 1 koffi el. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Giet het deeg in de vorm en bak 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen.
-
Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met 1 eetl. citroensap.
-
Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en strooi er de amandelschilfers over.