Citroencake
Citroencake

Citroencake

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze. Hou 1 eetl. sap opzij voor het glazuur.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  6. Mix 200 g zachte boter met de suiker tot een gladde massa.

  7. Voeg al roerend een voor een de eieren toe.

  8. Meng er de citroenzeste en het sap onder.

  9. Zeef 200 g bloem en het bakpoeder over de bereiding en meng goed onder elkaar. Voeg het zout toe.

  10. Vet een cakevorm in met 1 koffi el. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  11. Giet het deeg in de vorm en bak 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen.

  12. Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met 1 eetl. citroensap.

  13. Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en strooi er de amandelschilfers over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze. Hou 1 eetl. sap opzij voor het glazuur.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  6. Mix 200 g zachte boter met de suiker tot een gladde massa.

  7. Voeg al roerend een voor een de eieren toe.

  8. Meng er de citroenzeste en het sap onder.

  9. Zeef 200 g bloem en het bakpoeder over de bereiding en meng goed onder elkaar. Voeg het zout toe.

  10. Vet een cakevorm in met 1 koffi el. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  11. Giet het deeg in de vorm en bak 1 u. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen.

  12. Maak intussen het glazuur: meng de bloemsuiker met 1 eetl. citroensap.

  13. Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en strooi er de amandelschilfers over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal