Citroencake met kersenvulling en marsepein
Citroencake met kersenvulling en marsepein

Citroencake met kersenvulling en marsepein

1 u. 10 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 83.7 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers 1 citroen uit.

  3. Rol de marsepein uit met een deegrol in de bloemsuiker (zo gaat het uitrollen makkelijker).

  4. Bereiding:
  5. Mix 200 g boter met de rietsuiker tot ze romig is (met de kloppers van de mixer). Klop er één voor één de eieren onder. Roer er 1 eetl. citroensap, de geraspte citroenschil en het amandelpoeder onder.

  6. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.

  7. Doe de helft van het deeg in een beboterde cakevorm en schep de kersenconfituur in het midden van het deeg (hou 1/3 over voor de versiering). Giet er de andere helft van het deeg over. Bak de cake 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Bestrijk de cake met de rest van de kersenconfituur en bedek volledig met een laagje marsepein.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers 1 citroen uit.

  3. Rol de marsepein uit met een deegrol in de bloemsuiker (zo gaat het uitrollen makkelijker).

  4. Bereiding:
  5. Mix 200 g boter met de rietsuiker tot ze romig is (met de kloppers van de mixer). Klop er één voor één de eieren onder. Roer er 1 eetl. citroensap, de geraspte citroenschil en het amandelpoeder onder.

  6. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.

  7. Doe de helft van het deeg in een beboterde cakevorm en schep de kersenconfituur in het midden van het deeg (hou 1/3 over voor de versiering). Giet er de andere helft van het deeg over. Bak de cake 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  8. Afwerking:
  9. Bestrijk de cake met de rest van de kersenconfituur en bedek volledig met een laagje marsepein.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 83.7 g
Eiwit 8.6 g

Bekijk het recept digitaal