- Bewaar

- Bewaar
Citroencake met kersenvulling en marsepein
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers 1 citroen uit.
-
Rol de marsepein uit met een deegrol in de bloemsuiker (zo gaat het uitrollen makkelijker).
-
Bereiding:
-
Mix 200 g boter met de rietsuiker tot ze romig is (met de kloppers van de mixer). Klop er één voor één de eieren onder. Roer er 1 eetl. citroensap, de geraspte citroenschil en het amandelpoeder onder.
-
Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
-
Doe de helft van het deeg in een beboterde cakevorm en schep de kersenconfituur in het midden van het deeg (hou 1/3 over voor de versiering). Giet er de andere helft van het deeg over. Bak de cake 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrijk de cake met de rest van de kersenconfituur en bedek volledig met een laagje marsepein.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers 1 citroen uit.
-
Rol de marsepein uit met een deegrol in de bloemsuiker (zo gaat het uitrollen makkelijker).
-
Bereiding:
-
Mix 200 g boter met de rietsuiker tot ze romig is (met de kloppers van de mixer). Klop er één voor één de eieren onder. Roer er 1 eetl. citroensap, de geraspte citroenschil en het amandelpoeder onder.
-
Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
-
Doe de helft van het deeg in een beboterde cakevorm en schep de kersenconfituur in het midden van het deeg (hou 1/3 over voor de versiering). Giet er de andere helft van het deeg over. Bak de cake 50 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrijk de cake met de rest van de kersenconfituur en bedek volledig met een laagje marsepein.