- Bewaar

- Bewaar
Citroengebak met rode vruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bekleed de bodem van een springvorm met stukjes cake van ± 1 cm dik. Druk ze tegen elkaar aan zodat er geen openingen meer tussen zijn.
-
Bereiding:
-
Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanille- suiker.
-
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een ruime kom koud water.
-
Verwarm de citroenjenever met 1 dl water en het sap van een halve citroen (niet laten koken).
-
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in de hete vloeistof. Doe de opgeloste gelatine al roerend bij de kaasmengeling.
-
Klop de slagroom stijf en spatel door de bereiding.
-
Klop ten slotte de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel ze er eveneens voorzichtig door.
-
Doe het geheel in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Maak de rand van de taart los met een mes en schuif de taart op een schotel. Versier met aardbeien, frambozen, aalbessen of braambessen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bekleed de bodem van een springvorm met stukjes cake van ± 1 cm dik. Druk ze tegen elkaar aan zodat er geen openingen meer tussen zijn.
-
Bereiding:
-
Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanille- suiker.
-
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een ruime kom koud water.
-
Verwarm de citroenjenever met 1 dl water en het sap van een halve citroen (niet laten koken).
-
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in de hete vloeistof. Doe de opgeloste gelatine al roerend bij de kaasmengeling.
-
Klop de slagroom stijf en spatel door de bereiding.
-
Klop ten slotte de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel ze er eveneens voorzichtig door.
-
Doe het geheel in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Maak de rand van de taart los met een mes en schuif de taart op een schotel. Versier met aardbeien, frambozen, aalbessen of braambessen.