- Bewaar

- Bewaar
Citrusrisotto met koffie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Rasp de chocolade of maak schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook in een kookpot en voeg de risottorijst, de sinaasappelzeste en de suiker toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot alle melk is opgenomen.
-
Voeg het sinaasappelsap en de koffie toe en laat nog een paar min. sudderen tot de rijst gaar is.
-
Voeg op het einde de partjes pompelmoes toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel over individuele kommetjes. Serveer lauw of koud, afgewerkt met wat krullen of geraspte witte chocolade.
- Om het aroma van koffie beter te behouden, bewaart u hem het best in de koelkast. Koffiebonen mag u zelfs in de diepvriezer bewaren. - Als u gemalen koffie klaarmaakt, bevochtig hem dan eerst met wat water om het aroma vrij te maken. Zorg er ook voor dat het water net niet kookt, dan wordt de koffie niet bitter.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Rasp de chocolade of maak schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook in een kookpot en voeg de risottorijst, de sinaasappelzeste en de suiker toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot alle melk is opgenomen.
-
Voeg het sinaasappelsap en de koffie toe en laat nog een paar min. sudderen tot de rijst gaar is.
-
Voeg op het einde de partjes pompelmoes toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel over individuele kommetjes. Serveer lauw of koud, afgewerkt met wat krullen of geraspte witte chocolade.
- Om het aroma van koffie beter te behouden, bewaart u hem het best in de koelkast. Koffiebonen mag u zelfs in de diepvriezer bewaren. - Als u gemalen koffie klaarmaakt, bevochtig hem dan eerst met wat water om het aroma vrij te maken. Zorg er ook voor dat het water net niet kookt, dan wordt de koffie niet bitter.