Citrusslaatje met eend, mangochutney en Poppadoms
Citrusslaatje met eend, mangochutney en Poppadoms

Citrusslaatje met eend, mangochutney en Poppadoms

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1058 kcal
Vet 53.1 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 108.3 g
Suiker 97.9 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 32.3 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de pompelmoes en de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Bewaar de grootste stukken schil van een halve sinaasappel en haal er het wit zoveel mogelijk van af met een klein mesje.

  5. Schil de appel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  6. Hak de dadels grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de rode ui in blokjes van ± 1 cm.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. (30 min. + 40 à 50 min. koken + afkoelen)

  12. Maak de chutney: meng de diepgevroren mango, de dadels, de sinaasappelschillen, de appel, de rode ui, het knoflook, de 2 soorten azijn, de rietsuiker, de pilipili en een snuifje zout in een kookpot. Laat 40 à 50 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur tot u een confituur krijgt. Haal de schillen uit de kookpot, giet de chutney in een bokaal en sluit af. Laat afkoelen in de koelkast.

  13. Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets ± 8 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan. Draai om en bak nog 5 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij in fijne repen.

  14. Verwarm de Poppadoms (instructies: zie verpakking).

  15. Verdeel de eikenbladsla en de partjes pompelmoes en sinaasappel over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten en de blauwe bessen.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel het vlees over de salade en bestrooi met de sesamzaadjes en de lente-uitjes. Serveer met de chutney en de Poppadoms.

Tip

U kan de chutney 1 à 2 maanden in een afsluitbare bokaal bewaren in de koelkast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de pompelmoes en de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Bewaar de grootste stukken schil van een halve sinaasappel en haal er het wit zoveel mogelijk van af met een klein mesje.

  5. Schil de appel en snij in blokjes van max. 1 cm.

  6. Hak de dadels grof.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Snij de rode ui in blokjes van ± 1 cm.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. (30 min. + 40 à 50 min. koken + afkoelen)

  12. Maak de chutney: meng de diepgevroren mango, de dadels, de sinaasappelschillen, de appel, de rode ui, het knoflook, de 2 soorten azijn, de rietsuiker, de pilipili en een snuifje zout in een kookpot. Laat 40 à 50 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur tot u een confituur krijgt. Haal de schillen uit de kookpot, giet de chutney in een bokaal en sluit af. Laat afkoelen in de koelkast.

  13. Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets ± 8 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan. Draai om en bak nog 5 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij in fijne repen.

  14. Verwarm de Poppadoms (instructies: zie verpakking).

  15. Verdeel de eikenbladsla en de partjes pompelmoes en sinaasappel over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten en de blauwe bessen.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel het vlees over de salade en bestrooi met de sesamzaadjes en de lente-uitjes. Serveer met de chutney en de Poppadoms.

Tip

U kan de chutney 1 à 2 maanden in een afsluitbare bokaal bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1058 kcal
Vet 53.1 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 108.3 g
Suiker 97.9 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 32.3 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn La Croix Fourget A.O.P. Lussac-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal