Clafoutis met druiven
Clafoutis met druiven

Clafoutis met druiven

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1151 kj
Energie 275 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 33.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de onscherpe kant van een mes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Vet een ovenschaal in met de boter en bestrooi met 1 eetl. suiker. Verdeel er de druiven over.

  7. Breek de eieren in een mengkom en meng met 100 g suiker, de melk, de bloem, de vanillezaadjes en de gember. Klop met de kloppers van de mixer tot een glad beslag.

  8. Giet het beslag over de druiven en zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven tot de clafoutis goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi met de bloemsuiker en serveer lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met de onscherpe kant van een mes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Vet een ovenschaal in met de boter en bestrooi met 1 eetl. suiker. Verdeel er de druiven over.

  7. Breek de eieren in een mengkom en meng met 100 g suiker, de melk, de bloem, de vanillezaadjes en de gember. Klop met de kloppers van de mixer tot een glad beslag.

  8. Giet het beslag over de druiven en zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven tot de clafoutis goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi met de bloemsuiker en serveer lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1151 kj
Energie 275 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 33.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal