- Bewaar

- Bewaar
Clafoutis van abrikozen en pruimen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Splijt het vanillestokje.
-
Warm 1 dl melk op met het gespleten vanillestokje gedurende 5 min. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.
-
Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.
-
Snij de abrikozen en pruimen in maantjes en verdeel over ovenschaaltjes.
-
Klop de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe. Meng met de room, 3 druppels amandelaroma en de afgekoelde melk.
-
Bereiding:
-
Giet het eimengsel over de abrikozen en pruimen, zodat het net niet helemaal onder staat. Bestrooi met de pijnboompitten.
-
Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Om te controleren of de clafoutis klaar is, prikt u er met een naald in. Als er geen eimengsel aan kleeft, is de clafoutis gaar.
-
Afwerking:
-
Clafoutis is lauw op zijn lekkerst, maar u kan hem gerust ook koud serveren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Splijt het vanillestokje.
-
Warm 1 dl melk op met het gespleten vanillestokje gedurende 5 min. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.
-
Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.
-
Snij de abrikozen en pruimen in maantjes en verdeel over ovenschaaltjes.
-
Klop de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe. Meng met de room, 3 druppels amandelaroma en de afgekoelde melk.
-
Bereiding:
-
Giet het eimengsel over de abrikozen en pruimen, zodat het net niet helemaal onder staat. Bestrooi met de pijnboompitten.
-
Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Om te controleren of de clafoutis klaar is, prikt u er met een naald in. Als er geen eimengsel aan kleeft, is de clafoutis gaar.
-
Afwerking:
-
Clafoutis is lauw op zijn lekkerst, maar u kan hem gerust ook koud serveren.