Clafoutis van abrikozen en pruimen
Clafoutis van abrikozen en pruimen

Clafoutis van abrikozen en pruimen

40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Splijt het vanillestokje.

  3. Warm 1 dl melk op met het gespleten vanillestokje gedurende 5 min. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.

  4. Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Snij de abrikozen en pruimen in maantjes en verdeel over ovenschaaltjes.

  6. Klop de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe. Meng met de room, 3 druppels amandelaroma en de afgekoelde melk.

  7. Bereiding:
  8. Giet het eimengsel over de abrikozen en pruimen, zodat het net niet helemaal onder staat. Bestrooi met de pijnboompitten.

  9. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Om te controleren of de clafoutis klaar is, prikt u er met een naald in. Als er geen eimengsel aan kleeft, is de clafoutis gaar.

  10. Afwerking:
  11. Clafoutis is lauw op zijn lekkerst, maar u kan hem gerust ook koud serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Splijt het vanillestokje.

  3. Warm 1 dl melk op met het gespleten vanillestokje gedurende 5 min. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.

  4. Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Snij de abrikozen en pruimen in maantjes en verdeel over ovenschaaltjes.

  6. Klop de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe. Meng met de room, 3 druppels amandelaroma en de afgekoelde melk.

  7. Bereiding:
  8. Giet het eimengsel over de abrikozen en pruimen, zodat het net niet helemaal onder staat. Bestrooi met de pijnboompitten.

  9. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Om te controleren of de clafoutis klaar is, prikt u er met een naald in. Als er geen eimengsel aan kleeft, is de clafoutis gaar.

  10. Afwerking:
  11. Clafoutis is lauw op zijn lekkerst, maar u kan hem gerust ook koud serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 5.2 g

Bekijk het recept digitaal