Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs
Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs

Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 70.2 g
Eiwit 13.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.

  4. Meng er voorzichtig 100 g bloem onder. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.

  5. Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.

  6. Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.

  7. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  8. De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.

  4. Meng er voorzichtig 100 g bloem onder. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.

  5. Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.

  6. Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.

  7. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  8. De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 70.2 g
Eiwit 13.4 g

Bekijk het recept digitaal