- Bewaar

- Bewaar
Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.
-
Meng er voorzichtig 100 g bloem onder. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.
-
Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
-
Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.
-
Meng er voorzichtig 100 g bloem onder. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.
-
Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
-
Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.