Compote van pompoen
Compote van pompoen

Compote van pompoen

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vruchtvlees van een pompoen in stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Kook of stoom gedurende 10 à 15 min. gaar in of boven licht gezouten water.

  5. Pureer de pompoen.

  6. Meng er 4 geperste knoflookteentjes onder.

  7. Voeg ook 4 eetl. zure room en 1,5 eetl. tijm toe.

  8. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de warme compote met rundvlees of wild. Koud kan u hem gebruiken als dipsaus bij het aperitief, bijvoorbeeld met nachochips natuur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vruchtvlees van een pompoen in stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Kook of stoom gedurende 10 à 15 min. gaar in of boven licht gezouten water.

  5. Pureer de pompoen.

  6. Meng er 4 geperste knoflookteentjes onder.

  7. Voeg ook 4 eetl. zure room en 1,5 eetl. tijm toe.

  8. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de warme compote met rundvlees of wild. Koud kan u hem gebruiken als dipsaus bij het aperitief, bijvoorbeeld met nachochips natuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 2.5 g

Bekijk het recept digitaal