compotetaart met witte pens
compotetaart met witte pens

compotetaart met witte pens

1 u.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren pensen oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de appelen en peren en snij in kleine blokjes.

  4. Hak de hazelnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Verwijder het vel van de pensen en snij in schijven van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de appel- en perenblokjes toe.

  8. Bestrooi met de bruine suiker en voeg de rozijnen en de hazelnoten toe. Overgiet met het appelsap en laat 15 min. zachtjes sudderen. Roer af en toe tot u een compote krijgt.

  9. Verhit ondertussen 1 koffiel. boter in een pan en bak de schijfjes pens gedurende 1 à 2 min. langs elke kant.

  10. Doe het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en prik er een paar keer in met een vork.

  11. Giet de compote over het bladerdeeg en plaats er de schijfjes pens naast elkaar op.

  12. Verdeel de honing over de stukjes pens en zet de taartvorm 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren pensen oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de appelen en peren en snij in kleine blokjes.

  4. Hak de hazelnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Verwijder het vel van de pensen en snij in schijven van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de appel- en perenblokjes toe.

  8. Bestrooi met de bruine suiker en voeg de rozijnen en de hazelnoten toe. Overgiet met het appelsap en laat 15 min. zachtjes sudderen. Roer af en toe tot u een compote krijgt.

  9. Verhit ondertussen 1 koffiel. boter in een pan en bak de schijfjes pens gedurende 1 à 2 min. langs elke kant.

  10. Doe het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en prik er een paar keer in met een vork.

  11. Giet de compote over het bladerdeeg en plaats er de schijfjes pens naast elkaar op.

  12. Verdeel de honing over de stukjes pens en zet de taartvorm 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 4.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Rudisbourg' A.C. Alsace Heel kenmerkende pinot blanc met een lichtgele kleur en een fruitige en florale neus. De levendige en ronde smaak heeft een goed evenwicht tussen het sappige fruit en de frisse zuren.

Bekijk het recept digitaal