Consommé van eekhoorntjesbrood met fazantfilet
Consommé van eekhoorntjesbrood met fazantfilet

Consommé van eekhoorntjesbrood met fazantfilet

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 15.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min. + 30 min. weken)

  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Spoel onder koud water en knijp uit.

  5. Snij de wortel in kleine blokjes.

  6. Snij de sprietjes bieslook in 3 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Giet de wildfond, de porto en de cognac in een kookpot en breng aan de kook.

  9. Voeg de blokjes wortel, de diepgevroren knolselder en het eekhoorntjesbrood toe. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fazantenborstfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 6 min. koken op een zacht vuur. Snij elke filet in 6 schuine sneetjes.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sneetjes fazant over diepe borden en giet er de consommé over. Werk af met het bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min. + 30 min. weken)

  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Spoel onder koud water en knijp uit.

  5. Snij de wortel in kleine blokjes.

  6. Snij de sprietjes bieslook in 3 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Giet de wildfond, de porto en de cognac in een kookpot en breng aan de kook.

  9. Voeg de blokjes wortel, de diepgevroren knolselder en het eekhoorntjesbrood toe. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fazantenborstfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 6 min. koken op een zacht vuur. Snij elke filet in 6 schuine sneetjes.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sneetjes fazant over diepe borden en giet er de consommé over. Werk af met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 7.3 g
Eiwit 15.5 g

Bekijk het recept digitaal