- Bewaar

- Bewaar
Consommé van eekhoorntjesbrood met fazantfilet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min. + 30 min. weken)
-
Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Spoel onder koud water en knijp uit.
-
Snij de wortel in kleine blokjes.
-
Snij de sprietjes bieslook in 3 stukken.
-
Bereiding:
-
Giet de wildfond, de porto en de cognac in een kookpot en breng aan de kook.
-
Voeg de blokjes wortel, de diepgevroren knolselder en het eekhoorntjesbrood toe. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fazantenborstfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 6 min. koken op een zacht vuur. Snij elke filet in 6 schuine sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes fazant over diepe borden en giet er de consommé over. Werk af met het bieslook.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min. + 30 min. weken)
-
Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Spoel onder koud water en knijp uit.
-
Snij de wortel in kleine blokjes.
-
Snij de sprietjes bieslook in 3 stukken.
-
Bereiding:
-
Giet de wildfond, de porto en de cognac in een kookpot en breng aan de kook.
-
Voeg de blokjes wortel, de diepgevroren knolselder en het eekhoorntjesbrood toe. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fazantenborstfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 6 min. koken op een zacht vuur. Snij elke filet in 6 schuine sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes fazant over diepe borden en giet er de consommé over. Werk af met het bieslook.