Cookies met witte chocolade en pecannoten
Cookies met witte chocolade en pecannoten

Cookies met witte chocolade en pecannoten

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Verdeel de witte chocolade in kleine brokjes met een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Klop de boter op, samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eidooier toe en mix tot een glad beslag.

  7. Doe er het zout, de cacao en de bloem bij en meng goed tot een stevig beslag. Voeg de pecannoten en de witte chocolade toe.

  8. Maak een dikke rol van het beslag en wikkel het in vershoudfolie. Leg minstens 3 u. in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Verwijder de vershoudfolie van het beslag en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  11. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een ovenrooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Verdeel de witte chocolade in kleine brokjes met een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Klop de boter op, samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eidooier toe en mix tot een glad beslag.

  7. Doe er het zout, de cacao en de bloem bij en meng goed tot een stevig beslag. Voeg de pecannoten en de witte chocolade toe.

  8. Maak een dikke rol van het beslag en wikkel het in vershoudfolie. Leg minstens 3 u. in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Verwijder de vershoudfolie van het beslag en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  11. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een ovenrooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal