Coole groentetaart
Coole groentetaart

Coole groentetaart

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 24.9 g
Eiwit 17.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Trek de blaadjes van de groenekool los. Snij of scheur het harde stukje in het midden van elk blad weg. Scheur dan de blaadjes groenekool in dunne reepjes.

  4. Snij de sjalot en het teentje knoflook in kleine stukjes. Of vraag het aan je hulpkok.

  5. Snij de mozzarella in schijfjes. Als je er ongeveer 8 hebt, is het oké.

  6. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Je hulpkok mag de reepjes groenekool 2 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  9. Jij mag ondertussen de eieren breken op de rand van een grote kom en ze loskloppen met een vork. Giet de room bij de eieren en roer tot je een gladde mengeling hebt. Kruid alles met peper en zout.

  10. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Leg het bakpapier met het bladerdeeg in een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 26 cm. Het bakpapier dat over de randen van de taartvorm hangt, mag je wegknippen of afscheuren. Prik nu enkele keren met een vork in het bladerdeeg.

  11. Verdeel de uitgelekte reepjes groenekool over het bladerdeeg. Strooi er de stukjes sjalot en knoflook over.

  12. Giet de eiermengeling over de groenekool. Bedek je taart met de schijfjes mozzarella.

  13. Nu mag je hulpkok de quiche ± 40 min. in de voorverwarmde oven zetten. De quiche is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Trek de blaadjes van de groenekool los. Snij of scheur het harde stukje in het midden van elk blad weg. Scheur dan de blaadjes groenekool in dunne reepjes.

  4. Snij de sjalot en het teentje knoflook in kleine stukjes. Of vraag het aan je hulpkok.

  5. Snij de mozzarella in schijfjes. Als je er ongeveer 8 hebt, is het oké.

  6. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Je hulpkok mag de reepjes groenekool 2 min. koken in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  9. Jij mag ondertussen de eieren breken op de rand van een grote kom en ze loskloppen met een vork. Giet de room bij de eieren en roer tot je een gladde mengeling hebt. Kruid alles met peper en zout.

  10. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Leg het bakpapier met het bladerdeeg in een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 26 cm. Het bakpapier dat over de randen van de taartvorm hangt, mag je wegknippen of afscheuren. Prik nu enkele keren met een vork in het bladerdeeg.

  11. Verdeel de uitgelekte reepjes groenekool over het bladerdeeg. Strooi er de stukjes sjalot en knoflook over.

  12. Giet de eiermengeling over de groenekool. Bedek je taart met de schijfjes mozzarella.

  13. Nu mag je hulpkok de quiche ± 40 min. in de voorverwarmde oven zetten. De quiche is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 24.9 g
Eiwit 17.6 g

Bekijk het recept digitaal