Cordon bleu en volkorenspaghetti met courgette en aubergine
Cordon bleu en volkorenspaghetti met courgette en aubergine

Cordon bleu en volkorenspaghetti met courgette en aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 899 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 87.8 g
Suiker 17.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 58 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de aubergines in blokjes. Bestrooi ze licht met zout en laat ze 2 min. uitlekken. Dep droog.

  5. Snij de courgette in blokjes van 2 cm.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum (bewaar de kleinere voor de afwerking).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Bak de courgette- en aubergineblokjes 10 min. Overgiet met de kerstomatensalsa. Vul de fles met water en giet in de pan. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met de boter. Bak de cordon bleu 5 min. aan elke kant op een laag vuur.

  10. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de pasta onder de groentesaus en de basilicumblaadjes.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pasta in diepe borden. Geef er een cordon bleu bij en bestrooi met grana padano. Werk af met de rest van de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de aubergines in blokjes. Bestrooi ze licht met zout en laat ze 2 min. uitlekken. Dep droog.

  5. Snij de courgette in blokjes van 2 cm.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum (bewaar de kleinere voor de afwerking).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Bak de courgette- en aubergineblokjes 10 min. Overgiet met de kerstomatensalsa. Vul de fles met water en giet in de pan. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met de boter. Bak de cordon bleu 5 min. aan elke kant op een laag vuur.

  10. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de pasta onder de groentesaus en de basilicumblaadjes.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pasta in diepe borden. Geef er een cordon bleu bij en bestrooi met grana padano. Werk af met de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 899 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 87.8 g
Suiker 17.9 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 58 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Bruin Donker trappistenbier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal