Cordon bleu en zoete aardappel gevuld met boontjes
Cordon bleu en zoete aardappel gevuld met boontjes

Cordon bleu en zoete aardappel gevuld met boontjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 11.6 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 35.5 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm.

  5. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Koek de zoete aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de boontjes ± 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng de fijngesnipperde kruiden en de lente-uitjes onder de boontjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de cordon bleus 4 à 5 min. aan elke kant.

  12. Snij elke zoete aardappel in het midden open, maar snij niet helemaal doormidden. Lepel er telkens 1 eetl. tapenade in en wat van de boontjesmengeling.

  13. Afwerking:
  14. Serveer elke cordon bleu met een gevulde zoete aardappel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm.

  5. Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

  6. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Koek de zoete aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de boontjes ± 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng de fijngesnipperde kruiden en de lente-uitjes onder de boontjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de cordon bleus 4 à 5 min. aan elke kant.

  12. Snij elke zoete aardappel in het midden open, maar snij niet helemaal doormidden. Lepel er telkens 1 eetl. tapenade in en wat van de boontjesmengeling.

  13. Afwerking:
  14. Serveer elke cordon bleu met een gevulde zoete aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 11.6 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 35.5 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal