- Bewaar

- Bewaar
Côte à l'os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2 of in 4.
-
Hak de macadamianoten grof.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snij de rode ui in heel fijne ringen.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoli 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uiringen en het rode pepertje 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
-
Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l'os met peper en zout. Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig). Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht. Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
-
Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder. Draai het vlees halverwege nog eens om.
-
Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
-
Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Snij het been en de dikke vetkant van het vlees. Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout. Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2 of in 4.
-
Hak de macadamianoten grof.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snij de rode ui in heel fijne ringen.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoli 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uiringen en het rode pepertje 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
-
Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l'os met peper en zout. Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig). Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht. Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
-
Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder. Draai het vlees halverwege nog eens om.
-
Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
-
Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Snij het been en de dikke vetkant van het vlees. Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout. Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru