Côte à l'os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing
Côte à l'os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Côte à l'os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  3. Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  7. Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.

  10. Bereiding:
  11. Bak de côtes à l'os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  3. Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.

  4. Rasp de gember.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  7. Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.

  10. Bereiding:
  11. Bak de côtes à l'os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brigand amberkleurig bier Wijn Hardys Crest Cabernet-Shiraz-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal