Countrysteak met frietjes en paprikaroomsaus
Countrysteak met frietjes en paprikaroomsaus

Countrysteak met frietjes en paprikaroomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1027 kcal
Vet 59.1 g
Verzadigd vet 24.5 g
Koolhydraat 57.8 g
Suiker 15.3 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 46 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. (25 min.)

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui 1 min. Voeg de paprikablokjes toe en blus met de wodka. Laat volledig verdampen.

  8. Roer er de tomatenpuree en de room onder en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 20 min. al roerend sudderen. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en eventueel nog een beetje zout.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de countrysteaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  10. Bak de frieten goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de paprikaroom en de frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. (25 min.)

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de ui 1 min. Voeg de paprikablokjes toe en blus met de wodka. Laat volledig verdampen.

  8. Roer er de tomatenpuree en de room onder en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 20 min. al roerend sudderen. Kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en eventueel nog een beetje zout.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de countrysteaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  10. Bak de frieten goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de paprikaroom en de frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1027 kcal
Vet 59.1 g
Verzadigd vet 24.5 g
Koolhydraat 57.8 g
Suiker 15.3 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 46 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal