Countrysteak met tomatensalsa en krieltjes
Countrysteak met tomatensalsa en krieltjes

Countrysteak met tomatensalsa en krieltjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2042 kj
Energie 488 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 45.4 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Spoel de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af. Snij ze middendoor, meng er 1 el olijfolie onder en kruid met peper en zout

  3. Snij intussen de kerstomaten middendoor en meng er de rucola onder. Snij de rode ui, het knoflook en het basilicum fijn en roer samen met 2 el olijfolie en de balsamicoazijn onder de tomaten. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen. Of bak op de bbq +/- 2 min. aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Spoel de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af. Snij ze middendoor, meng er 1 el olijfolie onder en kruid met peper en zout

  3. Snij intussen de kerstomaten middendoor en meng er de rucola onder. Snij de rode ui, het knoflook en het basilicum fijn en roer samen met 2 el olijfolie en de balsamicoazijn onder de tomaten. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen. Of bak op de bbq +/- 2 min. aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2042 kj
Energie 488 kcal
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 35.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 6 g
Eiwit 45.4 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Charmes de Taureau A.O.P. Lussac Saint-Emilion Bier St-Feuillien Quadrupel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal