Coupe vanille-framboos met bessencoulis
Coupe vanille-framboos met bessencoulis

Coupe vanille-framboos met bessencoulis

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 56.3 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + opstijven in de diepvries)

  3. Rol de bolletjes frambozensorbet door het kokospoeder en leg ze op een bord. Laat nog even opstijven in de diepvries.

  4. Rasp de witte chocolade.

  5. Bereiding:
  6. Doe de (diepgevroren) blauwe bessen samen met de honing in een steelpannetje en laat 10 min. sudderen tot ze helemaal plat zijn. Duw de bessen door een zeefje en vang de coulis op. Laat afkoelen.

  7. Klop de room samen met de bloemsuiker stijf.

  8. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over 4 ijscoupes. Overgiet met de bessencoulis en leg er telkens 1 bolletje frambozensorbet op. Lepel er wat slagroom over en schik er de frambozen op. Bestrooi met de witte chocolade en werk af met de koekjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + opstijven in de diepvries)

  3. Rol de bolletjes frambozensorbet door het kokospoeder en leg ze op een bord. Laat nog even opstijven in de diepvries.

  4. Rasp de witte chocolade.

  5. Bereiding:
  6. Doe de (diepgevroren) blauwe bessen samen met de honing in een steelpannetje en laat 10 min. sudderen tot ze helemaal plat zijn. Duw de bessen door een zeefje en vang de coulis op. Laat afkoelen.

  7. Klop de room samen met de bloemsuiker stijf.

  8. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over 4 ijscoupes. Overgiet met de bessencoulis en leg er telkens 1 bolletje frambozensorbet op. Lepel er wat slagroom over en schik er de frambozen op. Bestrooi met de witte chocolade en werk af met de koekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 56.3 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal