Courgette-maïsfritters met pikant limoensausje
Courgette-maïsfritters met pikant limoensausje

Courgette-maïsfritters met pikant limoensausje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 28.9 g
Suiker 15 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 13.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Rasp de ongeschilde courgette en laat uitlekken in een vergiet. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  6. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout.

  7. Pers de limoen en meng met de chilisaus.

  8. Bereiding:
  9. Klop 1 ei los en meng met de maïs, de courgette, de lente-uitjes, de bloem, de melk, het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Verdeel de helft van het groentemengsel in 4 bolletjes en leg ze in de pan. Duw plat en bak 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Hou warm.

  11. Doe intussen ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de azijn toe. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat 1 min. staan op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat 10 min. rusten.

  12. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk bord 2 groentefritters en leg er een gepocheerd ei op. Bedruppel met de limoen-chilisaus. Serveer met de sla en de kerstomaten en besprenkel met de bieslookvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Rasp de ongeschilde courgette en laat uitlekken in een vergiet. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  6. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout.

  7. Pers de limoen en meng met de chilisaus.

  8. Bereiding:
  9. Klop 1 ei los en meng met de maïs, de courgette, de lente-uitjes, de bloem, de melk, het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Verdeel de helft van het groentemengsel in 4 bolletjes en leg ze in de pan. Duw plat en bak 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Hou warm.

  11. Doe intussen ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de azijn toe. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat 1 min. staan op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat 10 min. rusten.

  12. Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk bord 2 groentefritters en leg er een gepocheerd ei op. Bedruppel met de limoen-chilisaus. Serveer met de sla en de kerstomaten en besprenkel met de bieslookvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 28.9 g
Suiker 15 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 13.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Houblon Wijn Terre Siciliane I.G.T. `Isola' Catarratto-Fiano - Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal