- Bewaar

- Bewaar
Courgette-maïsfritters met pikant limoensausje
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Houblon Wijn Terre Siciliane I.G.T. `Isola' Catarratto-Fiano - Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Rasp de ongeschilde courgette en laat uitlekken in een vergiet. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout.
-
Pers de limoen en meng met de chilisaus.
-
Bereiding:
-
Klop 1 ei los en meng met de maïs, de courgette, de lente-uitjes, de bloem, de melk, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Verdeel de helft van het groentemengsel in 4 bolletjes en leg ze in de pan. Duw plat en bak 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Hou warm.
-
Doe intussen ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de azijn toe. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat 1 min. staan op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat 10 min. rusten.
-
Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 2 groentefritters en leg er een gepocheerd ei op. Bedruppel met de limoen-chilisaus. Serveer met de sla en de kerstomaten en besprenkel met de bieslookvinaigrette.
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Houblon Wijn Terre Siciliane I.G.T. `Isola' Catarratto-Fiano - Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Rasp de ongeschilde courgette en laat uitlekken in een vergiet. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout.
-
Pers de limoen en meng met de chilisaus.
-
Bereiding:
-
Klop 1 ei los en meng met de maïs, de courgette, de lente-uitjes, de bloem, de melk, het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Verdeel de helft van het groentemengsel in 4 bolletjes en leg ze in de pan. Duw plat en bak 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Hou warm.
-
Doe intussen ongeveer 5 cm water in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de azijn toe. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en wacht tot er kleine bubbeltjes zijn. Breek 1 ei in een kommetje of een pollepel en laat voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat 1 min. staan op een zacht vuur. Neem de kookpot van het vuur en laat 10 min. rusten.
-
Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 2 groentefritters en leg er een gepocheerd ei op. Bedruppel met de limoen-chilisaus. Serveer met de sla en de kerstomaten en besprenkel met de bieslookvinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Houblon Wijn Terre Siciliane I.G.T. `Isola' Catarratto-Fiano - Sicilia - Italië