- Bewaar

- Bewaar
Courgette-rucolacake met gedroogde salami
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de ongeschilde courgettes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de rucola grof.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de sneetjes salami in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de geraspte courgettes tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng intussen de bloem met het bakpoeder. Meng er één voor één de eieren onder.
-
Voeg de melk, de rest van de olijfolie, de geraspte parmezaan, de gehakte rucola, de salamireepjes, de geroosterde pijnboompitten en de gestoofde courgette toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de cake in sneetjes en serveer lauw of koud met een groene salade.
Voor een vegetarische variant laat u de salami weg of vervangt u hem door gebakken tofureepjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de ongeschilde courgettes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de rucola grof.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de sneetjes salami in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de geraspte courgettes tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng intussen de bloem met het bakpoeder. Meng er één voor één de eieren onder.
-
Voeg de melk, de rest van de olijfolie, de geraspte parmezaan, de gehakte rucola, de salamireepjes, de geroosterde pijnboompitten en de gestoofde courgette toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de cake in sneetjes en serveer lauw of koud met een groene salade.
Voor een vegetarische variant laat u de salami weg of vervangt u hem door gebakken tofureepjes.