Courgette-rucolacake met gedroogde salami
Courgette-rucolacake met gedroogde salami

Courgette-rucolacake met gedroogde salami

1 u. 30 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes grof.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Hak de rucola grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snij de sneetjes salami in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de geraspte courgettes tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng intussen de bloem met het bakpoeder. Meng er één voor één de eieren onder.

  12. Voeg de melk, de rest van de olijfolie, de geraspte parmezaan, de gehakte rucola, de salamireepjes, de geroosterde pijnboompitten en de gestoofde courgette toe. Meng alles goed door elkaar.

  13. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 50 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  15. Afwerking:
  16. Snij de cake in sneetjes en serveer lauw of koud met een groene salade.

Tip

Voor een vegetarische variant laat u de salami weg of vervangt u hem door gebakken tofureepjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes grof.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Hak de rucola grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snij de sneetjes salami in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de geraspte courgettes tot al het vocht verdampt is. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng intussen de bloem met het bakpoeder. Meng er één voor één de eieren onder.

  12. Voeg de melk, de rest van de olijfolie, de geraspte parmezaan, de gehakte rucola, de salamireepjes, de geroosterde pijnboompitten en de gestoofde courgette toe. Meng alles goed door elkaar.

  13. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 50 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  15. Afwerking:
  16. Snij de cake in sneetjes en serveer lauw of koud met een groene salade.

Tip

Voor een vegetarische variant laat u de salami weg of vervangt u hem door gebakken tofureepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 13.5 g

Bekijk het recept digitaal