- Bewaar

- Bewaar
Courgettehapjes met scampi's en Ganda-ham
Onze drankensuggesties
Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Wijn Verfrissende en zeer aromatische witte wijn uit de Ruedastreek (Castilla-León), van verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers fruit en aangenaam frisse smaak. Wijn Tarapaca, Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid. Wijn Bouchées de courgette aux scampis et jambon Ganda
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika in 8 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
-
Snij de ui en de gember fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes.
-
Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in drie.
-
Schil de courgettes, maar hou enkele strepen groen over voor een streepjeseffect. Snij in rondjes van ± 3 cm hoog. Hol de courgetterondjes langs één zijde uit tot op 1 cm van de bodem.
-
Bereiding:
-
Laat de wortelblokjes met de ui en de fijngesneden gember ± 10 min. koken in een kookpan met lichtgezouten water. Laat uitlekken en laat nog even drogen op het vuur. Pureer en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de paprikastukken 10 min. zachtjes in koken. Verwijder het vel van de paprika en leg opnieuw in de bouillon. Mix fijn tot een gladde saus. Kruid naar smaak met zout en een mespunt cayennepeper.
-
Kook de rondjes courgette gedurende 5 min. in lichtgezouten water en laat even uitlekken. Vul de courgettes met de wortelpuree en hou warm (bv. in een voorverwarmde oven).
-
Wikkel de scampi's in een reepje Ganda-ham en stoom ze gaar: plaats een rooster boven een kookpan met een laagje water (1 à 2 cm), leg de scampi's op het rooster en dek af. Laat het water gedurende 5 min. koken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 3 gevulde courgetterondjes. Leg op elk rondje een scampi met Ganda-ham. Lepel aan beide kanten van het bord 2 strepen paprikacoulis. Versier de middelste scampi met een takje peterselie. Dien op met een stukje ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Wijn Verfrissende en zeer aromatische witte wijn uit de Ruedastreek (Castilla-León), van verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers fruit en aangenaam frisse smaak. Wijn Tarapaca, Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid. Wijn Bouchées de courgette aux scampis et jambon Ganda
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika in 8 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
-
Snij de ui en de gember fijn.
-
Snij de wortelen in kleine blokjes.
-
Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in drie.
-
Schil de courgettes, maar hou enkele strepen groen over voor een streepjeseffect. Snij in rondjes van ± 3 cm hoog. Hol de courgetterondjes langs één zijde uit tot op 1 cm van de bodem.
-
Bereiding:
-
Laat de wortelblokjes met de ui en de fijngesneden gember ± 10 min. koken in een kookpan met lichtgezouten water. Laat uitlekken en laat nog even drogen op het vuur. Pureer en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de paprikastukken 10 min. zachtjes in koken. Verwijder het vel van de paprika en leg opnieuw in de bouillon. Mix fijn tot een gladde saus. Kruid naar smaak met zout en een mespunt cayennepeper.
-
Kook de rondjes courgette gedurende 5 min. in lichtgezouten water en laat even uitlekken. Vul de courgettes met de wortelpuree en hou warm (bv. in een voorverwarmde oven).
-
Wikkel de scampi's in een reepje Ganda-ham en stoom ze gaar: plaats een rooster boven een kookpan met een laagje water (1 à 2 cm), leg de scampi's op het rooster en dek af. Laat het water gedurende 5 min. koken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 3 gevulde courgetterondjes. Leg op elk rondje een scampi met Ganda-ham. Lepel aan beide kanten van het bord 2 strepen paprikacoulis. Versier de middelste scampi met een takje peterselie. Dien op met een stukje ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Wijn Verfrissende en zeer aromatische witte wijn uit de Ruedastreek (Castilla-León), van verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers fruit en aangenaam frisse smaak. Wijn Tarapaca, Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid. Wijn Bouchées de courgette aux scampis et jambon Ganda