Courgettehapjes met scampi's en Ganda-ham
Courgettehapjes met scampi's en Ganda-ham

Courgettehapjes met scampi's en Ganda-ham

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de paprika in 8 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  4. Snij de ui en de gember fijn.

  5. Snij de wortelen in kleine blokjes.

  6. Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in drie.

  7. Schil de courgettes, maar hou enkele strepen groen over voor een streepjeseffect. Snij in rondjes van ± 3 cm hoog. Hol de courgetterondjes langs één zijde uit tot op 1 cm van de bodem.

  8. Bereiding:
  9. Laat de wortelblokjes met de ui en de fijngesneden gember ± 10 min. koken in een kookpan met lichtgezouten water. Laat uitlekken en laat nog even drogen op het vuur. Pureer en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de paprikastukken 10 min. zachtjes in koken. Verwijder het vel van de paprika en leg opnieuw in de bouillon. Mix fijn tot een gladde saus. Kruid naar smaak met zout en een mespunt cayennepeper.

  11. Kook de rondjes courgette gedurende 5 min. in lichtgezouten water en laat even uitlekken. Vul de courgettes met de wortelpuree en hou warm (bv. in een voorverwarmde oven).

  12. Wikkel de scampi's in een reepje Ganda-ham en stoom ze gaar: plaats een rooster boven een kookpan met een laagje water (1 à 2 cm), leg de scampi's op het rooster en dek af. Laat het water gedurende 5 min. koken.

  13. Afwerking:
  14. Schik op elk bord 3 gevulde courgetterondjes. Leg op elk rondje een scampi met Ganda-ham. Lepel aan beide kanten van het bord 2 strepen paprikacoulis. Versier de middelste scampi met een takje peterselie. Dien op met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de paprika in 8 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  4. Snij de ui en de gember fijn.

  5. Snij de wortelen in kleine blokjes.

  6. Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in drie.

  7. Schil de courgettes, maar hou enkele strepen groen over voor een streepjeseffect. Snij in rondjes van ± 3 cm hoog. Hol de courgetterondjes langs één zijde uit tot op 1 cm van de bodem.

  8. Bereiding:
  9. Laat de wortelblokjes met de ui en de fijngesneden gember ± 10 min. koken in een kookpan met lichtgezouten water. Laat uitlekken en laat nog even drogen op het vuur. Pureer en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de paprikastukken 10 min. zachtjes in koken. Verwijder het vel van de paprika en leg opnieuw in de bouillon. Mix fijn tot een gladde saus. Kruid naar smaak met zout en een mespunt cayennepeper.

  11. Kook de rondjes courgette gedurende 5 min. in lichtgezouten water en laat even uitlekken. Vul de courgettes met de wortelpuree en hou warm (bv. in een voorverwarmde oven).

  12. Wikkel de scampi's in een reepje Ganda-ham en stoom ze gaar: plaats een rooster boven een kookpan met een laagje water (1 à 2 cm), leg de scampi's op het rooster en dek af. Laat het water gedurende 5 min. koken.

  13. Afwerking:
  14. Schik op elk bord 3 gevulde courgetterondjes. Leg op elk rondje een scampi met Ganda-ham. Lepel aan beide kanten van het bord 2 strepen paprikacoulis. Versier de middelste scampi met een takje peterselie. Dien op met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 173 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Wijn Verfrissende en zeer aromatische witte wijn uit de Ruedastreek (Castilla-León), van verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers fruit en aangenaam frisse smaak. Wijn Tarapaca, Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid. Wijn Bouchées de courgette aux scampis et jambon Ganda

Bekijk het recept digitaal