Courgetterolletjes met feta en basilicumpesto
Courgetterolletjes met feta en basilicumpesto

Courgetterolletjes met feta en basilicumpesto

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 13.7 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 16 plakken met een dunschiller.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Pluk de blaadjes basilicum.

  6. Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes. Snij de kerstomaten in 4.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  10. Mix intussen de pijnboompitten met de basilicumblaadjes en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Verkruimel de feta over de onderste helft van de courgetteplakken en bedek met de reepjes halfgedroogde tomaat en radijsscheuten. Rol strak op.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 4 rolletjes en werk af met de basilicumpesto, stukjes kerstomaat en balsamicocrème.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 16 plakken met een dunschiller.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Pluk de blaadjes basilicum.

  6. Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes. Snij de kerstomaten in 4.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  10. Mix intussen de pijnboompitten met de basilicumblaadjes en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Verkruimel de feta over de onderste helft van de courgetteplakken en bedek met de reepjes halfgedroogde tomaat en radijsscheuten. Rol strak op.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 4 rolletjes en werk af met de basilicumpesto, stukjes kerstomaat en balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 14.7 g
Suiker 13.7 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Pater Donker abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal