Courgetti alla caprese
Courgetti alla caprese

Courgetti alla caprese

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 80 g
Suiker 17.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 25.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes met een spiraalsnijder of een dunschiller tot spaghettislierten.

  3. Snipper het knoflook fijn. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  4. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Knip de kerstomaten in trosjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Draai met een vork mooie nestjes van de courgettespaghetti en leg op een bakplaat met bakpapier. Schik de trosjes tomaat ernaast. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kook intussen de volkorenpasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Mix de basilicumblaadjes, het fijngesnipperde knoflook, de pijnboompitten en de cashewnoten heel fijn. Giet er beetje bij beetje de rest van de olijfolie bij en blijf mixen. Kruid met peper en zout. Mix indien nodig nog wat langer.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de courgette- en volkorenspaghetti over de borden en werk af met de mozzarellabolletjes, de trosjes tomaat en de pesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes met een spiraalsnijder of een dunschiller tot spaghettislierten.

  3. Snipper het knoflook fijn. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  4. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Knip de kerstomaten in trosjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Draai met een vork mooie nestjes van de courgettespaghetti en leg op een bakplaat met bakpapier. Schik de trosjes tomaat ernaast. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kook intussen de volkorenpasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Mix de basilicumblaadjes, het fijngesnipperde knoflook, de pijnboompitten en de cashewnoten heel fijn. Giet er beetje bij beetje de rest van de olijfolie bij en blijf mixen. Kruid met peper en zout. Mix indien nodig nog wat langer.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de courgette- en volkorenspaghetti over de borden en werk af met de mozzarellabolletjes, de trosjes tomaat en de pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 774 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 80 g
Suiker 17.3 g
Vezel 10 g
Eiwit 25.6 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Wijn Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal