Couscous
Couscous

Couscous

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 42.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in schijfjes.

  4. Snij de venkel, de raapjes en de tomaten in stukken.

  5. Snij de uien in 4 en snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij de kipfilets en de lamsboutsneden in kleinere stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken lams- en kippenvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Los de saffraan op in de hete kippenbouillon en voeg toe aan het vlees. Doe er de stukken ui, het knoflook, de harissa en de tomatenpuree bij.

  10. Dek de pan af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de gesneden groenten toe en laat nog ± 1 u. sudderen.

  12. Giet 1,3 L heet water over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de merguez 3 min. aan elke kant. Snij ze in stukken van ± 3 cm. Voeg samen met de rozijnen toe aan de kookpot (na de suddertijd). Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Roer om en laat nog even opwarmen.

  14. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, voeg het tarwegriesmeel toe en verwarm nog 5 min. al roerend.

  15. Afwerking:
  16. Schep de bereiding met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het tarwegriesmeel apart bij.

  17. Voor de lief hebbers zet u een klein kommetje harissa op tafel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in schijfjes.

  4. Snij de venkel, de raapjes en de tomaten in stukken.

  5. Snij de uien in 4 en snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij de kipfilets en de lamsboutsneden in kleinere stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken lams- en kippenvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Los de saffraan op in de hete kippenbouillon en voeg toe aan het vlees. Doe er de stukken ui, het knoflook, de harissa en de tomatenpuree bij.

  10. Dek de pan af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de gesneden groenten toe en laat nog ± 1 u. sudderen.

  12. Giet 1,3 L heet water over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de merguez 3 min. aan elke kant. Snij ze in stukken van ± 3 cm. Voeg samen met de rozijnen toe aan de kookpot (na de suddertijd). Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Roer om en laat nog even opwarmen.

  14. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, voeg het tarwegriesmeel toe en verwarm nog 5 min. al roerend.

  15. Afwerking:
  16. Schep de bereiding met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het tarwegriesmeel apart bij.

  17. Voor de lief hebbers zet u een klein kommetje harissa op tafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 42.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola - Inycon - Sicilia - Italië Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz - Australië

Bekijk het recept digitaal