- Bewaar

- Bewaar
Couscous
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola - Inycon - Sicilia - Italië Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in schijfjes.
-
Snij de venkel, de raapjes en de tomaten in stukken.
-
Snij de uien in 4 en snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de kipfilets en de lamsboutsneden in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken lams- en kippenvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Los de saffraan op in de hete kippenbouillon en voeg toe aan het vlees. Doe er de stukken ui, het knoflook, de harissa en de tomatenpuree bij.
-
Dek de pan af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de gesneden groenten toe en laat nog ± 1 u. sudderen.
-
Giet 1,3 L heet water over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de merguez 3 min. aan elke kant. Snij ze in stukken van ± 3 cm. Voeg samen met de rozijnen toe aan de kookpot (na de suddertijd). Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Roer om en laat nog even opwarmen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, voeg het tarwegriesmeel toe en verwarm nog 5 min. al roerend.
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het tarwegriesmeel apart bij.
-
Voor de lief hebbers zet u een klein kommetje harissa op tafel.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola - Inycon - Sicilia - Italië Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in schijfjes.
-
Snij de venkel, de raapjes en de tomaten in stukken.
-
Snij de uien in 4 en snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de kipfilets en de lamsboutsneden in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken lams- en kippenvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Los de saffraan op in de hete kippenbouillon en voeg toe aan het vlees. Doe er de stukken ui, het knoflook, de harissa en de tomatenpuree bij.
-
Dek de pan af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de gesneden groenten toe en laat nog ± 1 u. sudderen.
-
Giet 1,3 L heet water over het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de merguez 3 min. aan elke kant. Snij ze in stukken van ± 3 cm. Voeg samen met de rozijnen toe aan de kookpot (na de suddertijd). Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Roer om en laat nog even opwarmen.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, voeg het tarwegriesmeel toe en verwarm nog 5 min. al roerend.
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het tarwegriesmeel apart bij.
-
Voor de lief hebbers zet u een klein kommetje harissa op tafel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola - Inycon - Sicilia - Italië Wijn Hardys `Nottage Hill' Shiraz - Australië