Couscous met 7 groenten
Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten

1 u.
Bijgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 100.5 g
Suiker 16.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 17.8 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk as u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 L water aan de kook en voeg de uien, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de takjes peterselie en koriander, de tomatenblokjes, zwarte peper en zout toe. Laat 20 min. koken.

  6. Schil intussen de 2 soorten rapen en de zoete aardappelen en snij in grote stukken. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in grote stukken.

  7. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij elke paprikahelft in de lengte in 3. Snij de selder in stukken van ± 3 cm.

  8. Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat 25 min. sudderen.

  9. Doe intussen de couscous in een grote kom en overgiet met 9 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer de couscous los met een vork en meng er de boter onder.

  10. Verdeel de couscous over een grote schotel en schep er de groenten over. Giet er wat bouillon over. Doe de rest van de bouillon in een apart kommetje en meng er wat harissa onder naar smaak.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met falafelballetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk as u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij ze in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 L water aan de kook en voeg de uien, het gemberpoeder, de kaneel, de ras el hanout, de takjes peterselie en koriander, de tomatenblokjes, zwarte peper en zout toe. Laat 20 min. koken.

  6. Schil intussen de 2 soorten rapen en de zoete aardappelen en snij in grote stukken. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in grote stukken.

  7. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij elke paprikahelft in de lengte in 3. Snij de selder in stukken van ± 3 cm.

  8. Voeg de groenten toe aan de bouillon en laat 25 min. sudderen.

  9. Doe intussen de couscous in een grote kom en overgiet met 9 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer de couscous los met een vork en meng er de boter onder.

  10. Verdeel de couscous over een grote schotel en schep er de groenten over. Giet er wat bouillon over. Doe de rest van de bouillon in een apart kommetje en meng er wat harissa onder naar smaak.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met falafelballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 100.5 g
Suiker 16.9 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 17.8 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Triple Wijn Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal

Bekijk het recept digitaal