Couscous met jonge wortelen, kikkererwten en gegrilde halloumi
Couscous met jonge wortelen, kikkererwten en gegrilde halloumi

Couscous met jonge wortelen, kikkererwten en gegrilde halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 74.3 g
Suiker 14 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 30 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in schuine stukken van 4 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij de halloumi in sneetjes.

  8. Snij de rode uien in ringen.

  9. Los het blokje bouillon op in 5 dl heet water.

  10. Bereiding:
  11. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  12. Kook de wortelen intussen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode uien glazig. Voeg de paprika, de wortelen en de kikkererwten toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout, en voeg de koriander toe.

  14. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de halloumi 2 min. aan elke kant goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in schuine stukken van 4 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij de halloumi in sneetjes.

  8. Snij de rode uien in ringen.

  9. Los het blokje bouillon op in 5 dl heet water.

  10. Bereiding:
  11. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  12. Kook de wortelen intussen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode uien glazig. Voeg de paprika, de wortelen en de kikkererwten toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper en zout, en voeg de koriander toe.

  14. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de halloumi 2 min. aan elke kant goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 74.3 g
Suiker 14 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 30 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal