Couscous met kalkoen en merguez
Couscous met kalkoen en merguez

Couscous met kalkoen en merguez

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 104.5 g
Eiwit 50 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het vlees in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Snipper er het teentje knoflook over en voeg de diepgevroren couscousgroenten toe. Stoof even al roerend.

  8. Giet er de hete kippenbouillon over en voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe. Breng op smaak met gember en saffraan.

  9. Laat afgedekt 30 min. sudderen. Voeg daarna de abrikozen toe en zet koel weg.

  10. Verwarm de couscous op een zacht vuur.

  11. Giet lauw water (de helft van het volume tarwegriesmeel) bij het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak de korrels goed los met een vork.

  12. Doe het meel in een stoommandje en hang het boven de couscous. Laat zo gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  13. Bak ondertussen de merguez (diepgevroren merguez niet ontdooien) gedurende 5 à 8 min. in 1 eetl. hete olijfolie. Snij ze in stukjes van ± 2 cm.

  14. Doe het tarwegriesmeel in een kom en maak de korrels goed los met een vork. Verdeel de stukken merguez op de couscous.

  15. Afwerking:
  16. Schep de couscous met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het meel apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het vlees in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Snipper er het teentje knoflook over en voeg de diepgevroren couscousgroenten toe. Stoof even al roerend.

  8. Giet er de hete kippenbouillon over en voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe. Breng op smaak met gember en saffraan.

  9. Laat afgedekt 30 min. sudderen. Voeg daarna de abrikozen toe en zet koel weg.

  10. Verwarm de couscous op een zacht vuur.

  11. Giet lauw water (de helft van het volume tarwegriesmeel) bij het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak de korrels goed los met een vork.

  12. Doe het meel in een stoommandje en hang het boven de couscous. Laat zo gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  13. Bak ondertussen de merguez (diepgevroren merguez niet ontdooien) gedurende 5 à 8 min. in 1 eetl. hete olijfolie. Snij ze in stukjes van ± 2 cm.

  14. Doe het tarwegriesmeel in een kom en maak de korrels goed los met een vork. Verdeel de stukken merguez op de couscous.

  15. Afwerking:
  16. Schep de couscous met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het meel apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 104.5 g
Eiwit 50 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Wijn Château Vaugelas-Prieuré A.C. Corbières

Bekijk het recept digitaal