- Bewaar

- Bewaar
Couscous met kalkoen en merguez
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Wijn Château Vaugelas-Prieuré A.C. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het vlees in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Snipper er het teentje knoflook over en voeg de diepgevroren couscousgroenten toe. Stoof even al roerend.
-
Giet er de hete kippenbouillon over en voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe. Breng op smaak met gember en saffraan.
-
Laat afgedekt 30 min. sudderen. Voeg daarna de abrikozen toe en zet koel weg.
-
Verwarm de couscous op een zacht vuur.
-
Giet lauw water (de helft van het volume tarwegriesmeel) bij het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak de korrels goed los met een vork.
-
Doe het meel in een stoommandje en hang het boven de couscous. Laat zo gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Bak ondertussen de merguez (diepgevroren merguez niet ontdooien) gedurende 5 à 8 min. in 1 eetl. hete olijfolie. Snij ze in stukjes van ± 2 cm.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en maak de korrels goed los met een vork. Verdeel de stukken merguez op de couscous.
-
Afwerking:
-
Schep de couscous met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het meel apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Wijn Château Vaugelas-Prieuré A.C. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het vlees in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Snipper er het teentje knoflook over en voeg de diepgevroren couscousgroenten toe. Stoof even al roerend.
-
Giet er de hete kippenbouillon over en voeg het in ringetjes gesneden pepertje toe. Breng op smaak met gember en saffraan.
-
Laat afgedekt 30 min. sudderen. Voeg daarna de abrikozen toe en zet koel weg.
-
Verwarm de couscous op een zacht vuur.
-
Giet lauw water (de helft van het volume tarwegriesmeel) bij het tarwegriesmeel en laat 10 min. zwellen. Maak de korrels goed los met een vork.
-
Doe het meel in een stoommandje en hang het boven de couscous. Laat zo gedurende 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Bak ondertussen de merguez (diepgevroren merguez niet ontdooien) gedurende 5 à 8 min. in 1 eetl. hete olijfolie. Snij ze in stukjes van ± 2 cm.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en maak de korrels goed los met een vork. Verdeel de stukken merguez op de couscous.
-
Afwerking:
-
Schep de couscous met voldoende kookvocht in diepe borden. Geef er het meel apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pouzols A.C. Minervois Wijn Château Vaugelas-Prieuré A.C. Corbières