- Bewaar
- Bewaar
Couscous met kip en groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte in 2. Verwijder de pitten en de draden en snij in grote stukken.
-
Snij de wortelen in stukken van ± 4 cm.
-
Snij de tomaat in 2 en rasp het vruchtvlees in grove stukken (als u van het binnenste naar de schil toe raspt, blijft alleen de schil over).
-
Snij de uien in 2 en daarna in halve ringen.
-
Pluk de takjes van 1/2 plantje koriander.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Doe er de 1/5 van de uiringen bij en bak glazig. Voeg de stukken tomaat, het gemberpoeder, 1 koffiel. kaneel, de couscous-kruidenmix, de ras el hanout en wat zout toe. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en vul de kookpot met water tot tot de kip onderstaat. Voeg de takjes koriander toe en dek af. Laat ± 15 min. sudderen tot de kip gaar is.
-
Maak intussen de zoete-uiensaus: doe 2 eetl. olijfolie in een kookpot samen met de rest van de uiringen, de rozijnen, de honing, de rietsuiker en 1 koffiel. kaneel. Voeg 1 dl water toe en laat sudderen ± 15 min. op een zacht vuur. Roer af en toe om.
-
Voeg de wortelen toe aan de kip en laat 5 min. sudderen. Voeg de stukken pompoen en de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 15 min. garen.
-
Doe intussen de couscous in een kom met een snuifje zout. Roer er 1 eetl. olijfolie door en overgiet met 4 dl heet water (of het vocht van de kip en de groenten voor extra smaak). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Afwerking:
-
Doe de couscous in een grote schaal. Verdeel er de kip en de groenten over en werk af met de zoete-uiensaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte in 2. Verwijder de pitten en de draden en snij in grote stukken.
-
Snij de wortelen in stukken van ± 4 cm.
-
Snij de tomaat in 2 en rasp het vruchtvlees in grove stukken (als u van het binnenste naar de schil toe raspt, blijft alleen de schil over).
-
Snij de uien in 2 en daarna in halve ringen.
-
Pluk de takjes van 1/2 plantje koriander.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Doe er de 1/5 van de uiringen bij en bak glazig. Voeg de stukken tomaat, het gemberpoeder, 1 koffiel. kaneel, de couscous-kruidenmix, de ras el hanout en wat zout toe. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en vul de kookpot met water tot tot de kip onderstaat. Voeg de takjes koriander toe en dek af. Laat ± 15 min. sudderen tot de kip gaar is.
-
Maak intussen de zoete-uiensaus: doe 2 eetl. olijfolie in een kookpot samen met de rest van de uiringen, de rozijnen, de honing, de rietsuiker en 1 koffiel. kaneel. Voeg 1 dl water toe en laat sudderen ± 15 min. op een zacht vuur. Roer af en toe om.
-
Voeg de wortelen toe aan de kip en laat 5 min. sudderen. Voeg de stukken pompoen en de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 15 min. garen.
-
Doe intussen de couscous in een kom met een snuifje zout. Roer er 1 eetl. olijfolie door en overgiet met 4 dl heet water (of het vocht van de kip en de groenten voor extra smaak). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Afwerking:
-
Doe de couscous in een grote schaal. Verdeel er de kip en de groenten over en werk af met de zoete-uiensaus.