Couscous met kruidige tonijn
Couscous met kruidige tonijn

Couscous met kruidige tonijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 878 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 64.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien, het knoflook en het pepertje fijn.

  5. Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. nodig) en pers de helft van de citroen uit.

  7. Hak de koriander en de peterselie fijn. Bewaar wat peterselie voor de afwerking.

  8. Meng de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes met de fijngehakte koriander en peterselie, het fijngesnipperde knoflook en pepertje en de gedroogde kruiden. Giet er de olijfolie bij in straaltjes en voeg het citroensap en de -zeste toe. Meng goed.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en laat 3 min. bakken.

  11. Giet er de gepelde tomaten en 1/2 blik water over. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Bestrijk de stukken tonijn met het kruidenmengsel en leg naast elkaar op de groentjes. Laat nog 15 min. garen.

  13. Giet ondertussen de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er de boter onder. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de groenten over de borden en leg er een tonijnsteak op. Geef er het tarwegriesmeel bij en bestrooi met wat grof gesneden platte peterselie.

Tip

Dit gerecht kan u ook maken in een tajine.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien, het knoflook en het pepertje fijn.

  5. Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. nodig) en pers de helft van de citroen uit.

  7. Hak de koriander en de peterselie fijn. Bewaar wat peterselie voor de afwerking.

  8. Meng de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes met de fijngehakte koriander en peterselie, het fijngesnipperde knoflook en pepertje en de gedroogde kruiden. Giet er de olijfolie bij in straaltjes en voeg het citroensap en de -zeste toe. Meng goed.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en laat 3 min. bakken.

  11. Giet er de gepelde tomaten en 1/2 blik water over. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Bestrijk de stukken tonijn met het kruidenmengsel en leg naast elkaar op de groentjes. Laat nog 15 min. garen.

  13. Giet ondertussen de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er de boter onder. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de groenten over de borden en leg er een tonijnsteak op. Geef er het tarwegriesmeel bij en bestrooi met wat grof gesneden platte peterselie.

Tip

Dit gerecht kan u ook maken in een tajine.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 878 kcal
Vet 34.1 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 64.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Barthès Prestige rosé A.O.P. Bandol

Bekijk het recept digitaal