- Bewaar

- Bewaar
Couscous met kruidige tonijn
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Barthès Prestige rosé A.O.P. Bandol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien, het knoflook en het pepertje fijn.
-
Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. nodig) en pers de helft van de citroen uit.
-
Hak de koriander en de peterselie fijn. Bewaar wat peterselie voor de afwerking.
-
Meng de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes met de fijngehakte koriander en peterselie, het fijngesnipperde knoflook en pepertje en de gedroogde kruiden. Giet er de olijfolie bij in straaltjes en voeg het citroensap en de -zeste toe. Meng goed.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en laat 3 min. bakken.
-
Giet er de gepelde tomaten en 1/2 blik water over. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Bestrijk de stukken tonijn met het kruidenmengsel en leg naast elkaar op de groentjes. Laat nog 15 min. garen.
-
Giet ondertussen de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er de boter onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een tonijnsteak op. Geef er het tarwegriesmeel bij en bestrooi met wat grof gesneden platte peterselie.
Dit gerecht kan u ook maken in een tajine.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Barthès Prestige rosé A.O.P. Bandol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien, het knoflook en het pepertje fijn.
-
Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. nodig) en pers de helft van de citroen uit.
-
Hak de koriander en de peterselie fijn. Bewaar wat peterselie voor de afwerking.
-
Meng de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes met de fijngehakte koriander en peterselie, het fijngesnipperde knoflook en pepertje en de gedroogde kruiden. Giet er de olijfolie bij in straaltjes en voeg het citroensap en de -zeste toe. Meng goed.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en laat 3 min. bakken.
-
Giet er de gepelde tomaten en 1/2 blik water over. Kruid met de nootmuskaat, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Bestrijk de stukken tonijn met het kruidenmengsel en leg naast elkaar op de groentjes. Laat nog 15 min. garen.
-
Giet ondertussen de hete kippenbouillon over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er de boter onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een tonijnsteak op. Geef er het tarwegriesmeel bij en bestrooi met wat grof gesneden platte peterselie.
Dit gerecht kan u ook maken in een tajine.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Barthès Prestige rosé A.O.P. Bandol