Couscous met pittige wortel-tomatensaus en kippenhaasjes
Couscous met pittige wortel-tomatensaus en kippenhaasjes

Couscous met pittige wortel-tomatensaus en kippenhaasjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 40.8 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min.

  8. Voeg de wortelen en de gember toe. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper. Overgiet met 1 dl water en laat op een zacht vuur ± 10 min. onafgedekt sudderen.

  9. Overgiet intussen de couscous met de hete kippenbouillon en laat afgedekt ± 8 min. zwellen. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en roer los met een vork.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes ± 3 à 4 min. aan elke kant. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de couscous over de borden en lepel er de wortel-tomatensaus over. Schik er de kippenhaasjes rond

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min.

  8. Voeg de wortelen en de gember toe. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper. Overgiet met 1 dl water en laat op een zacht vuur ± 10 min. onafgedekt sudderen.

  9. Overgiet intussen de couscous met de hete kippenbouillon en laat afgedekt ± 8 min. zwellen. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en roer los met een vork.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes ± 3 à 4 min. aan elke kant. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de couscous over de borden en lepel er de wortel-tomatensaus over. Schik er de kippenhaasjes rond

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 40.8 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal