- Bewaar

- Bewaar
Couscous met pittige wortel-tomatensaus en kippenhaasjes
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min.
-
Voeg de wortelen en de gember toe. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper. Overgiet met 1 dl water en laat op een zacht vuur ± 10 min. onafgedekt sudderen.
-
Overgiet intussen de couscous met de hete kippenbouillon en laat afgedekt ± 8 min. zwellen. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en roer los met een vork.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes ± 3 à 4 min. aan elke kant. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de couscous over de borden en lepel er de wortel-tomatensaus over. Schik er de kippenhaasjes rond
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min.
-
Voeg de wortelen en de gember toe. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met het paprikapoeder, de komijn en de cayennepeper. Overgiet met 1 dl water en laat op een zacht vuur ± 10 min. onafgedekt sudderen.
-
Overgiet intussen de couscous met de hete kippenbouillon en laat afgedekt ± 8 min. zwellen. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en roer los met een vork.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes ± 3 à 4 min. aan elke kant. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de couscous over de borden en lepel er de wortel-tomatensaus over. Schik er de kippenhaasjes rond
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages