- Bewaar

- Bewaar
Couscous met tomaten-avocadotartaar en noordzeegarnalen
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Camino del Sur Verdejo D.O. Rueda Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Hou 4 blaadjes basilicum en 4 blaadjes pepermunt apart en snipper de rest fijn.
-
Pluk de waterkers.
-
Pers de limoen.
-
Knip de kerstomaatjes van de tros, met het kroontje er nog aan.
-
Maak een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de smaaktomaten en de pruimvormige trostomaten (Toma'Muse). Pel ze daarna (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng wat water aan de kook en leg er de blaadjes waterkers 5 sec. in. Giet af en spoel onder koud water. Voeg toe aan de zure room en mix fijn met een staafmixer. Kruid met zwarte peper en zout. Doe in een spuitzakje.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met het limoensap. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met zwarte peper en zout. Meng er 2 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde pepermunt, basilicum en lente-uitjes onder.
-
Verdeel de couscous in een streep over elk bord. Schik wat tartaar van tomaat en avocado aan beide kanten van de streep. Strooi de garnalen ertussen. Werk af met de kerstomaatjes, enkele toefjes zure room en de blaadjes pepermunt en basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Camino del Sur Verdejo D.O. Rueda Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Hou 4 blaadjes basilicum en 4 blaadjes pepermunt apart en snipper de rest fijn.
-
Pluk de waterkers.
-
Pers de limoen.
-
Knip de kerstomaatjes van de tros, met het kroontje er nog aan.
-
Maak een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de smaaktomaten en de pruimvormige trostomaten (Toma'Muse). Pel ze daarna (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat even afkoelen in koud water). Snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng wat water aan de kook en leg er de blaadjes waterkers 5 sec. in. Giet af en spoel onder koud water. Voeg toe aan de zure room en mix fijn met een staafmixer. Kruid met zwarte peper en zout. Doe in een spuitzakje.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met het limoensap. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met zwarte peper en zout. Meng er 2 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde pepermunt, basilicum en lente-uitjes onder.
-
Verdeel de couscous in een streep over elk bord. Schik wat tartaar van tomaat en avocado aan beide kanten van de streep. Strooi de garnalen ertussen. Werk af met de kerstomaatjes, enkele toefjes zure room en de blaadjes pepermunt en basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Camino del Sur Verdejo D.O. Rueda Spanje