- Bewaar

- Bewaar
Couscous met tonijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere stukjes van ± 4 cm.
-
Bereiding:
-
Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpot. Laat er de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in stoven. Roer er de diepgevroren couscousgroenten door en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Voeg de tomatenpuree toe en leng aan met de hete kippenbouillon. Kruid met 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 capsule saffraan, cayennepeper, een snuifje tijm en 1/2 eetl. harissa. Zet het deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes sudderen.
-
Voeg dan de tonijnsteaks toe. Duw de stukjes onder in de saus en zet het deksel weer op de pan. Breng tot net onder het kookpunt en laat zo nog ± 10 min. zachtjes garen. Proef of u voldoende kruidde.
-
Bereid intussen het tarwegriesmeel: doe het tarwegriesmeel in een kom, giet er een zelfde volume koud water bij en laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Maak goed los met een vork.
-
Laat 1 eetl. olijfolie verwarmen in een kookpan en doe er het losgewerkte tarwegriesmeel bij. Laat al roerend zachtjes verwarmen.
-
Afwerking:
-
Schep de vis en de groenten, met voldoende kookvocht, in diepe borden. Geef er de couscous apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere stukjes van ± 4 cm.
-
Bereiding:
-
Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpot. Laat er de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in stoven. Roer er de diepgevroren couscousgroenten door en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Voeg de tomatenpuree toe en leng aan met de hete kippenbouillon. Kruid met 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 capsule saffraan, cayennepeper, een snuifje tijm en 1/2 eetl. harissa. Zet het deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes sudderen.
-
Voeg dan de tonijnsteaks toe. Duw de stukjes onder in de saus en zet het deksel weer op de pan. Breng tot net onder het kookpunt en laat zo nog ± 10 min. zachtjes garen. Proef of u voldoende kruidde.
-
Bereid intussen het tarwegriesmeel: doe het tarwegriesmeel in een kom, giet er een zelfde volume koud water bij en laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Maak goed los met een vork.
-
Laat 1 eetl. olijfolie verwarmen in een kookpan en doe er het losgewerkte tarwegriesmeel bij. Laat al roerend zachtjes verwarmen.
-
Afwerking:
-
Schep de vis en de groenten, met voldoende kookvocht, in diepe borden. Geef er de couscous apart bij.