Couscous met tonijn
Couscous met tonijn

Couscous met tonijn

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 66.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere stukjes van ± 4 cm.

  4. Bereiding:
  5. Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpot. Laat er de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in stoven. Roer er de diepgevroren couscousgroenten door en laat 2 à 3 min. stoven.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en leng aan met de hete kippenbouillon. Kruid met 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 capsule saffraan, cayennepeper, een snuifje tijm en 1/2 eetl. harissa. Zet het deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes sudderen.

  7. Voeg dan de tonijnsteaks toe. Duw de stukjes onder in de saus en zet het deksel weer op de pan. Breng tot net onder het kookpunt en laat zo nog ± 10 min. zachtjes garen. Proef of u voldoende kruidde.

  8. Bereid intussen het tarwegriesmeel: doe het tarwegriesmeel in een kom, giet er een zelfde volume koud water bij en laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Maak goed los met een vork.

  9. Laat 1 eetl. olijfolie verwarmen in een kookpan en doe er het losgewerkte tarwegriesmeel bij. Laat al roerend zachtjes verwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Schep de vis en de groenten, met voldoende kookvocht, in diepe borden. Geef er de couscous apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in kleinere stukjes van ± 4 cm.

  4. Bereiding:
  5. Laat 2 eetl. olijfolie heet worden in een grote kookpot. Laat er de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in stoven. Roer er de diepgevroren couscousgroenten door en laat 2 à 3 min. stoven.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en leng aan met de hete kippenbouillon. Kruid met 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 capsule saffraan, cayennepeper, een snuifje tijm en 1/2 eetl. harissa. Zet het deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes sudderen.

  7. Voeg dan de tonijnsteaks toe. Duw de stukjes onder in de saus en zet het deksel weer op de pan. Breng tot net onder het kookpunt en laat zo nog ± 10 min. zachtjes garen. Proef of u voldoende kruidde.

  8. Bereid intussen het tarwegriesmeel: doe het tarwegriesmeel in een kom, giet er een zelfde volume koud water bij en laat 7 min. zwellen, tot al het water opgenomen is. Maak goed los met een vork.

  9. Laat 1 eetl. olijfolie verwarmen in een kookpan en doe er het losgewerkte tarwegriesmeel bij. Laat al roerend zachtjes verwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Schep de vis en de groenten, met voldoende kookvocht, in diepe borden. Geef er de couscous apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 66.3 g

Bekijk het recept digitaal