- Bewaar

- Bewaar
Couscous met venkel en pruimen
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij samen met de ongeschilde courgette in grote stukken.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in grote stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de koriander fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui samen met de honing 5 min. Voeg de stukken aardappel en groenten toe en laat even bakken.
-
Voeg de groentebouillon, de tomatenpuree en het appelsap toe. Breng aan de kook en kruid met de saffraan, de blaadjes laurier, de komijn, de cayennepeper, peper en zout. Dek af en laat 20 min. koken.
-
Meng er de kikkererwten, de fijngehakte koriander en de pruimen onder en laat nog 10 min. koken.
-
Doe ondertussen de couscous in een kom en overgiet met kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Kruid met zout en meng er de boter onder. Roer los met een vork.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij samen met de ongeschilde courgette in grote stukken.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in grote stukken.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de koriander fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui samen met de honing 5 min. Voeg de stukken aardappel en groenten toe en laat even bakken.
-
Voeg de groentebouillon, de tomatenpuree en het appelsap toe. Breng aan de kook en kruid met de saffraan, de blaadjes laurier, de komijn, de cayennepeper, peper en zout. Dek af en laat 20 min. koken.
-
Meng er de kikkererwten, de fijngehakte koriander en de pruimen onder en laat nog 10 min. koken.
-
Doe ondertussen de couscous in een kom en overgiet met kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Kruid met zout en meng er de boter onder. Roer los met een vork.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières