Couscoussalade met granaatappel, spruitjes en minuutsteak
Couscoussalade met granaatappel, spruitjes en minuutsteak

Couscoussalade met granaatappel, spruitjes en minuutsteak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 6.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 43.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij ze in 4.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spruiten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de spruiten toe en laat nog 5 min. mee bakken. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg 1/2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  12. Roer de couscous los met een vork en meng er de spruiten, de granaatappelpitten en de walnootpitten onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de minuutsteak. Lepel wat braadvocht over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij ze in 4.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spruiten 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de spruiten toe en laat nog 5 min. mee bakken. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg 1/2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  12. Roer de couscous los met een vork en meng er de spruiten, de granaatappelpitten en de walnootpitten onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de minuutsteak. Lepel wat braadvocht over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 6.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 43.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieu

Bekijk het recept digitaal