Couscoussalade met venkel en halloumi
Couscoussalade met venkel en halloumi

Couscoussalade met venkel en halloumi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 7.2 g
Vezel 5 g
Eiwit 22.6 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de halloumi in 8 gelijke plakjes.

  6. Verdeel de tapastomaten in 4 gelijke trossen.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Pers de halve limoen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de parelcouscous 11 à 12 min. in de groentebouillon. Giet af. Roer los met een vork.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braad- of grillpan en bak de halloumi goudbruin aan beide kanten. Schik er de tapastomaten tussen en kruid met de tijm en de oregano. Bak verder tot de tomaten openbarsten.

  13. Meng de venkel en de platte peterselie onder de parelcouscous.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de parelcouscous over de borden en schik er de plakjes halloumi en de tapastomaten bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g venkel in stukjes. Kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. afgedekt in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een takje platte peterselie onder en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de halloumi in 8 gelijke plakjes.

  6. Verdeel de tapastomaten in 4 gelijke trossen.

  7. Hak de platte peterselie grof.

  8. Pers de halve limoen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de parelcouscous 11 à 12 min. in de groentebouillon. Giet af. Roer los met een vork.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 10 min. Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braad- of grillpan en bak de halloumi goudbruin aan beide kanten. Schik er de tapastomaten tussen en kruid met de tijm en de oregano. Bak verder tot de tomaten openbarsten.

  13. Meng de venkel en de platte peterselie onder de parelcouscous.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de parelcouscous over de borden en schik er de plakjes halloumi en de tapastomaten bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g venkel in stukjes. Kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. afgedekt in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een takje platte peterselie onder en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 7.2 g
Vezel 5 g
Eiwit 22.6 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Duc de Lerme Rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal