Couscousslaatje met veenbessen en amandelnoten
Couscousslaatje met veenbessen en amandelnoten

Couscousslaatje met veenbessen en amandelnoten

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 42.8 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 9.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Hak de blaadjes van de plantjes peterselie grof.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Bereiding:
  8. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui 10 min. zacht.

  10. Roer de couscous los met een vork en voeg de gestoofde rode ui toe.

  11. Meng met het citroensap, de citroenzeste, de grofgehakte peterselie, de veenbessen en de grofgehakte amandelnoten.

  12. Roer er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Hak de blaadjes van de plantjes peterselie grof.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Bereiding:
  8. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui 10 min. zacht.

  10. Roer de couscous los met een vork en voeg de gestoofde rode ui toe.

  11. Meng met het citroensap, de citroenzeste, de grofgehakte peterselie, de veenbessen en de grofgehakte amandelnoten.

  12. Roer er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 42.8 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 9.1 g

Bekijk het recept digitaal