- Bewaar

- Bewaar
Couscousslaatje met veenbessen en amandelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Hak de blaadjes van de plantjes peterselie grof.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui 10 min. zacht.
-
Roer de couscous los met een vork en voeg de gestoofde rode ui toe.
-
Meng met het citroensap, de citroenzeste, de grofgehakte peterselie, de veenbessen en de grofgehakte amandelnoten.
-
Roer er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Hak de blaadjes van de plantjes peterselie grof.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Hak de amandelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui 10 min. zacht.
-
Roer de couscous los met een vork en voeg de gestoofde rode ui toe.
-
Meng met het citroensap, de citroenzeste, de grofgehakte peterselie, de veenbessen en de grofgehakte amandelnoten.
-
Roer er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.