- Bewaar

- Bewaar
Crème brûlée met appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen, snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij elk kwartje in schijfjes. Verdeel de schijfjes over individuele, ondiepe ovenschaaltjes.
-
Bereiding:
-
Meng de room met de melk en het appelsap.
-
Mix met de kloppers van de mixer de eieren, de eidooiers en de griessuiker tot een schuimige, lichtgele mengeling. Giet er de room met melk en appelsap bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
-
Verdeel de crème met een soeplepel over de appelschijfjes in de ovenschaaltjes.
-
Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain marie).
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif gedurende 45 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Zet de schaaltjes koel weg.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk schaaltje met 1 eetl. bruine suiker en zet 7 à 10 min. onder de hete grill (op ± 15 cm) tot de suiker donkerbruin kleurt. Dien onmiddellijk op.
Tips - Voor een feestelijke toets kan u het appelsap vervangen door appelcider of half calvados, half appelsap. - U kan voor deze bereiding ook 1 grote ovenschotel gebruiken in plaats van kleine schaaltjes. Vul de schotel niet hoger dan 3 cm en pas eventueel de tijden aan. - In de plaats van appelen kan u ook fijne perzikschijfjes gebruiken Kooktip De suiker moet zo snel mogelijk karameliseren. Het beste resultaat krijgt u met een kleine gasbrander, maar minder ervaren koks houden het veiligheidshalve beter bij een goed hete grill en het resultaat is zeker en vast de moeite waard. Plaats de room er zo dicht mogelijk onder en hou een oogje in het zeil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen, snij in vier en verwijder het klokhuis. Snij elk kwartje in schijfjes. Verdeel de schijfjes over individuele, ondiepe ovenschaaltjes.
-
Bereiding:
-
Meng de room met de melk en het appelsap.
-
Mix met de kloppers van de mixer de eieren, de eidooiers en de griessuiker tot een schuimige, lichtgele mengeling. Giet er de room met melk en appelsap bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
-
Verdeel de crème met een soeplepel over de appelschijfjes in de ovenschaaltjes.
-
Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain marie).
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif gedurende 45 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Zet de schaaltjes koel weg.
-
Afwerking:
-
Bestrooi elk schaaltje met 1 eetl. bruine suiker en zet 7 à 10 min. onder de hete grill (op ± 15 cm) tot de suiker donkerbruin kleurt. Dien onmiddellijk op.
Tips - Voor een feestelijke toets kan u het appelsap vervangen door appelcider of half calvados, half appelsap. - U kan voor deze bereiding ook 1 grote ovenschotel gebruiken in plaats van kleine schaaltjes. Vul de schotel niet hoger dan 3 cm en pas eventueel de tijden aan. - In de plaats van appelen kan u ook fijne perzikschijfjes gebruiken Kooktip De suiker moet zo snel mogelijk karameliseren. Het beste resultaat krijgt u met een kleine gasbrander, maar minder ervaren koks houden het veiligheidshalve beter bij een goed hete grill en het resultaat is zeker en vast de moeite waard. Plaats de room er zo dicht mogelijk onder en hou een oogje in het zeil.