Crème brûlée met espresso
Crème brûlée met espresso

Crème brûlée met espresso

1 u. 5 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  6. Warm de room, de espresso, de vanillepuntjes en de vanillesuiker op in een steelpannetje op het vuur.

  7. Klop ondertussen de eidooiers en de suiker tot een romig wit mengsel.

  8. Voeg een beetje van het warme roommengsel toe aan de eidooiers, roer en voeg alles weer toe aan de room op het vuur. Verwarm tot het begint in te dikken (haal op tijd van het vuur, anders schift de vloeistof).

  9. Giet in aparte potjes en zet in een braadslede met water. Zorg ervoor dat ze voor 2/3 onderstaan.

  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven tot de crème is gestold.

  11. B estrooi met de donkerbruine suiker en zet 5 min. onder de grill voor een mooi krokant korstje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  6. Warm de room, de espresso, de vanillepuntjes en de vanillesuiker op in een steelpannetje op het vuur.

  7. Klop ondertussen de eidooiers en de suiker tot een romig wit mengsel.

  8. Voeg een beetje van het warme roommengsel toe aan de eidooiers, roer en voeg alles weer toe aan de room op het vuur. Verwarm tot het begint in te dikken (haal op tijd van het vuur, anders schift de vloeistof).

  9. Giet in aparte potjes en zet in een braadslede met water. Zorg ervoor dat ze voor 2/3 onderstaan.

  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven tot de crème is gestold.

  11. B estrooi met de donkerbruine suiker en zet 5 min. onder de grill voor een mooi krokant korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal