- Bewaar

- Bewaar
Crème brûlée met espresso
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Warm de room, de espresso, de vanillepuntjes en de vanillesuiker op in een steelpannetje op het vuur.
-
Klop ondertussen de eidooiers en de suiker tot een romig wit mengsel.
-
Voeg een beetje van het warme roommengsel toe aan de eidooiers, roer en voeg alles weer toe aan de room op het vuur. Verwarm tot het begint in te dikken (haal op tijd van het vuur, anders schift de vloeistof).
-
Giet in aparte potjes en zet in een braadslede met water. Zorg ervoor dat ze voor 2/3 onderstaan.
-
Zet 40 min. in de voorverwarmde oven tot de crème is gestold.
-
B estrooi met de donkerbruine suiker en zet 5 min. onder de grill voor een mooi krokant korstje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Warm de room, de espresso, de vanillepuntjes en de vanillesuiker op in een steelpannetje op het vuur.
-
Klop ondertussen de eidooiers en de suiker tot een romig wit mengsel.
-
Voeg een beetje van het warme roommengsel toe aan de eidooiers, roer en voeg alles weer toe aan de room op het vuur. Verwarm tot het begint in te dikken (haal op tijd van het vuur, anders schift de vloeistof).
-
Giet in aparte potjes en zet in een braadslede met water. Zorg ervoor dat ze voor 2/3 onderstaan.
-
Zet 40 min. in de voorverwarmde oven tot de crème is gestold.
-
B estrooi met de donkerbruine suiker en zet 5 min. onder de grill voor een mooi krokant korstje.