Crème brûlée met mango en aardbei
Crème brûlée met mango en aardbei

Crème brûlée met mango en aardbei

Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open.

  3. Snij de aardbeien en de mango in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de Alpro soya Cuisine en het vanillestokje in een kookpot en breng aan de kook.

  6. Doe intussen de fijne suiker bij de eidooiers en klop op tot u een lichtgele gebonden massa krijgt.

  7. Haal het vanillestokje uit de Alpro soya Cuisine en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje. Doe ze samen met het eimengsel bij de Alpro soya Cuisine en meng goed dooreen.

  8. Leg enkele stukjes aardbei en mango in kleine vuurvaste kommetjes en giet er daarna het mengsel over. Zet de potjes au bain-marie 45 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven.

  9. Strooi wat rietsuiker over de potjes en zet ze nog enkele minuutjes onder de grill tot de suiker mooi gekarameliseerd is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open.

  3. Snij de aardbeien en de mango in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de Alpro soya Cuisine en het vanillestokje in een kookpot en breng aan de kook.

  6. Doe intussen de fijne suiker bij de eidooiers en klop op tot u een lichtgele gebonden massa krijgt.

  7. Haal het vanillestokje uit de Alpro soya Cuisine en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje. Doe ze samen met het eimengsel bij de Alpro soya Cuisine en meng goed dooreen.

  8. Leg enkele stukjes aardbei en mango in kleine vuurvaste kommetjes en giet er daarna het mengsel over. Zet de potjes au bain-marie 45 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven.

  9. Strooi wat rietsuiker over de potjes en zet ze nog enkele minuutjes onder de grill tot de suiker mooi gekarameliseerd is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal