Crème brûlée met witte chocolade en rabarber
Crème brûlée met witte chocolade en rabarber

Crème brûlée met witte chocolade en rabarber

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rabarber oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Klop de eidooiers los met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten. Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt.

  8. Verwijder het vanillestokje.

  9. Klop ondertussen de eidooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.

  10. Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eidooiers.

  11. Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er de mengeling over.

  12. Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes. Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

  14. Bestrooi net voor het serveren met de rietsuiker en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekaramelliseerd is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rabarber oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  4. Klop de eidooiers los met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten. Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt.

  8. Verwijder het vanillestokje.

  9. Klop ondertussen de eidooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.

  10. Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eidooiers.

  11. Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er de mengeling over.

  12. Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes. Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

  14. Bestrooi net voor het serveren met de rietsuiker en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekaramelliseerd is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal