Creools vispannetje
Creools vispannetje

Creools vispannetje

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de helft van de limoen heel dun (alleen het groen) en snij de schil in fijne reepjes. Schil de hele limoen tot op het vruchtvlees en snij er 4 schijfjes af.

  3. Breng een bodem water aan de kook in een steelpan en doe er de reepjes limoenschil in. Laat 2 min. koken zonder deksel. Giet af

  4. Bereiding:
  5. Giet de kokosmelk en de visfond in een kookpot. Kruid met pilipili en breng aan de kook.

  6. Voeg de diepgevroren hondstongrolletjes toe en laat 15 à 17 min. sudderen op een matig vuur. Doe er de laatste 5 min. de diepgevroren scampi's bij.

  7. Haal de vis en de schaaldieren met een schuimspaan uit de kookpot en hou warm.

  8. Voeg de lichte room en de gekookte limoenschil toe aan het kookvocht. Laat ± 10 min. inkoken tot 1/3.

  9. Kook ondertussen de (diepgevroren) peultjes ± 5 min. in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Smelt de boter in een pannetje en verwarm de peultjes. Kruid met peper en zout.

  11. Bind de roomsaus eventueel met instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de hondstongrolletjes en de scampi's toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de hondstongrolletjes en de scampi's over de borden, samen met wat saus. Serveer met de peultjes. Versier met een schijfje limoen en dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de helft van de limoen heel dun (alleen het groen) en snij de schil in fijne reepjes. Schil de hele limoen tot op het vruchtvlees en snij er 4 schijfjes af.

  3. Breng een bodem water aan de kook in een steelpan en doe er de reepjes limoenschil in. Laat 2 min. koken zonder deksel. Giet af

  4. Bereiding:
  5. Giet de kokosmelk en de visfond in een kookpot. Kruid met pilipili en breng aan de kook.

  6. Voeg de diepgevroren hondstongrolletjes toe en laat 15 à 17 min. sudderen op een matig vuur. Doe er de laatste 5 min. de diepgevroren scampi's bij.

  7. Haal de vis en de schaaldieren met een schuimspaan uit de kookpot en hou warm.

  8. Voeg de lichte room en de gekookte limoenschil toe aan het kookvocht. Laat ± 10 min. inkoken tot 1/3.

  9. Kook ondertussen de (diepgevroren) peultjes ± 5 min. in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Smelt de boter in een pannetje en verwarm de peultjes. Kruid met peper en zout.

  11. Bind de roomsaus eventueel met instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de hondstongrolletjes en de scampi's toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de hondstongrolletjes en de scampi's over de borden, samen met wat saus. Serveer met de peultjes. Versier met een schijfje limoen en dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.O.P. | Grande Réserve | Cave de Viré Trumpeter Viognier Chardonnay | Mendoza | Argentinië

Bekijk het recept digitaal